Скандал у Зорянській сільській раді: депутати преміювали майже все село

Скандал у Зорянській сільській раді: депутати преміювали майже все село
1
Скандал у Зорянській сільській раді: депутати преміювали майже все село

Коли багато працюєш - не гріх гарно заробляти. Тим паче, якщо ти працюєш в сільській раді і маєш доступ до бюджетних коштів. Саме так вирішили у Зорянській сільській раді, що на Рівненщині. Ми вивчали, чому майже півмільйона бюджету погодили депутати видати всім працівникам сільської ради.

Зорянська селищна рада обслуговує 10 навколишніх сіл. Саме тому, очевидно робота в раді може вважатись непростою. Однак настільки непростою, що гроші очільники Зорі полюбляють. Відтак, за півмільйонний хабар ніяк не почнуть судити священника-голову ради.

За два роки суду справу про 500-тисячний хабар сільського голови-священника з Рівненщини навіть не почали розглядати по суті

Однак, нині керівництво вирішило йти законним шляхом і просто преміювати себе. До редакції сайту "ВСЕ" потрапив документ, з відомостями про нараховання заробітних плат працівникам Зорянської сільської ради. Наприкінці року, 14 листопада, депутати сільської ради під час сесії прийняли рішення й затвердили зміни у бюджеті на утримання апарату та виконавчого комітету. Дані зміни передбачають шалені "новорічні" премії.  Ба більше, виділили кошти не тільки собі, а й усьому виконавчому апарату, та навіть прибиральникам і сторожам. 

Згідно з прийнятого рішення, в документі чітко прописано, що  працівники Зорянської сільської ради отримали два різновиди премій: матеріальну допомогу на вирішення соціально - побутових питань загально сумою - 167036,63 грн та премію до Дня Місцевого самоврядування -148215,58 грн. 

 

Та в раді це нікого не бентежить, адже вони вважають, що нічого злого в тому нема:

"Все законно, все прозоро. Сайту в нас немає, але ми вже опублікували інформацію, наразі вона є публічною. Це не є таємницею, ми завжди відкриті інформаційно. Нашим колективним трудовим договором передбачено, що всі ці кошти йдуть на вирішення матеріальних проблем, на відпустки, та премії до місцевого самоврядування теж закладені, це вирішують депутати", - говорить в.о голови сільради Михайло Дяченко.

 

 Депутати погодились витратити шалені кошти на премії, а отже це дійсно цілком законне рішення. Однак, чи саме це називають ефективним витрачанням грошей - наразі не відомо. 

 

 

 

Головне фото Зоря МІХ

1
Наука і технології
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі