Рецепти для любителів благородних сирів

 

Кажуть, що сир, вино і справжні друзі повинні бути витримані часом. Саме зараз вірний друг рівнян – виробник натуральної продукції «Щедрик» розпочинає історію виробництва сирів тривалого визрівання.

 

У продажу вже доступний перший напівтвердий сир для справжніх гурманів. Знайомий смак “Рівненського”, який рівняни з любов’ю називають “Чеддер”, витриманий часом.

В міру пряний, відмінно смакує з вином, або ж є гарною основою для приготування страв італійської кухні. Спробуйте вже сьогодні!

«Щедрик» підготував підбірку рецептів для Вас. 

 Лазанья «аль Форно» 

- 200 г шампіньйонів 

- невеликий пучок базиліку 

- 2 штуки червоного солодкого перцю

- 400 г м’ясного фаршу

- 4 ст.л. рослинної олії

- 4 ст.л. томатної пасти

- сіль та перець чілі за смаком

- 250 мл овочевого бульйону

- 12 шт. готових сухих листів лазаньї

- 200 г сметани ТМ Щедрик 

- 200 г сиру “Рівненський. Агропереробка” тривалого визрівання.

Приготування:

Шампіньйони очистіть і поріжте пластинками. Перець розріжте на 4 частини, видаліть серцевину, наріжте смужками. Базилік помийте і подрібніть. Розігрійте в сковороді олію і обсмажте фарш до розсипчастого стану. Додайте гриби, перець, томатну пасту і базилік. Приправте сіллю, перцем та чілі. Залийте овочевим бульйоном і на повільному вогні дайте проваритися протягом 5 хвилин. Розігрійте духовку до 200 градусів. Форму для запікання змажте маслом. Викладіть 3 листи лазаньї, тоді 1/3 начинки. Далі – другий шар лазаньї і ще 1/3 начинки. Повторіть втретє і накрийте четвертим шаром лазаньї. Змажте зверху сметаною і посипте сиром. Випікайте протягом 40 хвилин. 

Піца «Маргарита» з двома видами сиру

-  1 ст.л. цукру

-  250 мл води

-  7 г сухих дріжджів 

-  350 г італійського борошна напівтвердих сортів 

-  1 ст.л. солі

-  2 ст.л. оливкової олії

-  2 зубчики часнику

-  400 г помідорів (можна консервованих)

-  2 ст.л. подрібненого базиліку

-  2 ст.л. томатної пасти

-  150 г сиру “Рівненський. Агропереробка” тривалого визрівання

-  50 г, чи 20 кубиків сиру фета ТМ Щедрик з оливками 

-  мелений чорний перець.

Приготування:

Дріжджі з цукром покладіть в миску і змішайте з 4 столовими ложками теплої води. Залиште постояти в теплому місці хвилин 15, поки суміш не почне пінитися. Змішайте борошно із сіллю і зробіть отвір в центрі. Додайте 1 ст.л. олії, суміш з дріжджами і воду, що залишиться. Дерев’яною ложкою замісіть тісто. Викладіть на посипаний борошном стіл і місіть протягом 4-5 хвилин. Поверніть тісто в миску, накрийте рушником і залиште хвилин на 30, щоб воно піднялося в 2 рази. Місити тісто ще 2 хвилини, розтягнути його руками, викласти на деко і розрівняти. Товщина його повинна бути не більше 6 мм, так як воно ще підніметься під час запікання. Покладіть нашинковані помідори, розчавлений часник, столову ложку оливкової, сіль та перець за смаком в невелику сковорідку. Протушіть 20 хвилин, поки соус не почне гуснути. Додайте томатну пасту і дайте остигнути. Намажте основу начинкою, посипте натертим сиром тривалого визрівання, тоді викладіть розрізані на двоє кубики фети і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20-25 хвилин.  

Пікантний сирний соус

-  3 ст.л. масла ТМ Щедрик 

-  3 ст.л. борошна

-  ½ ч.л. гірчиці

-  2 склянки молока ТМ Щедрик 

-  сіль, мелений чорний перець за смаком 

-  150 г сиру “Рівненський. Агропереробка” тривалого визрівання 

-  соус чілі за смаком.

Приготування:

Розтопіть масло, додайте борошно, гірчицю і вимішайте до однорідності. Тоді повільно влийте молоко, помішуючи, щоб не було комочків. Варіть ще протягом 1 хвилини, поки соус трішки не загусне. Додайте натертий сир, вимішайте. Зніміть з вогню, посоліть, поперчіть і додайте гострий соус.

Тридиційно ще більше рецептів і цікавинок шукайте в соц.мережах www.facebook.com/schedryk.ukraine , www.instagram.com/tm_schedryk  за хештегом #рецепти_Щедрик або створіть свій ідеальний рецепт на сайті www.agropererobka.com.ua

 

на правах реклами

Коментарі

А напис "на правах реклами" вам ні про що не говорить? Чи то повилазило, засліпило і дай аби щось ляпнути і волати "зрада"?

Це джинса (під видом цікавої статейки-прихована реклама Щедрика) . Молодець Кривошеєв, ти справжній журнал....

Додати новий коментар

Правила коментування сайту
CAPTCHA
Захист від спаму
Фото Капча
Введіть символи з картинки.