Топ-6 продуктів які потрібно їсти взимку

Взимку важливо, щоб продукти, які ми їмо, сприяли наповненню і заощадження енергії, максимально насичували наш організм всіма необхідними поживними речовинами і зігрівали нас зсередини. Це повинні бути продукти, переважно насичені поживними речовинами, в'язкої консистенції, термічно оброблені. Розглянемо детальніше, що ж це за чарівні продукти.

 

Горіхи

Це багаті білком продукти, в них також багато рослинного жиру. Горіхи багаті вітамінами групи В, які необхідні для підтримки нервової системи. Взимку це особливо важливо, оскільки через нестачу ультрафіолету ми переживаємо занепад настрою, адже сонячне світло впливає на вироблення гормонів щастя. Досить жмені горіхів, щоб наш організм отримав вітаміни і енергію, і ця енергія зберігалася протягом довгого часу.  Оскільки горіхи - це досить важкий жирний продукт, є їх бажано в першій половині дня.

Гарбуз

Цей овоч завдяки досить товстою шкірці довго зберігає в собі вітаміни. У гарбузі багато вітаміну С, вітаміни групи В. Крім того, гарбуз містить корисні харчові волокна, які сприятливо впливають на шлунково-кишковий тракт, налагоджуючи його роботу. Це особливо важливо взимку, оскільки через обмежений споживання фруктів і овочів багато людей страждають порушеннями травлення. Протипоказанням до споживання гарбуза є тільки індивідуальна непереносимість.

Йогурт

У йогуртах, приготованих в домашніх умовах з закваски, або в покупних йогуртах, що мають термін придатності всього 3-5 днів, міститься болгарська паличка, яка сприяє підтримці здорової мікрофлори в кишечнику. Здорова мікрофлора кишечника, в свою чергу, має властивість синтезувати вітаміни. Часто в зимовий час мікрофлора нашого кишечника страждає через підвищеному споживанню хлібобулочних виробів, інтерес до яких в холодну пору року збільшується. Споживання йогуртів дозволяє нейтралізувати негативний ефект на наш організм неправильного харчування.

Макарони і вироби з твердих сортів пшениці

Особливо актуальним в зимовий час стає цільнозерновий хліб. Наш організм прагне зберегти тепло, і хліб справляється з цим. Хоч по калорійності цільнозерновий хліб не поступається звичайному, але харчова цінність його значно вище. Він містить повільні вуглеводи, для виготовлення цього хліба використовуються подрібнені зерна, тому цей продукт довше перетравлюється і довше дає енергію. Крім цього, в хлібі з висівками зберігається більше вітамінів (особливо вітаміни групи В).

Буряк

Цей популярний в наших широтах овоч зберігається всю зиму, і в ньому при цьому зберігаються вітаміни. У буряках велика кількість вітаміну С і клітковини. Якщо немає індивідуальної нестерпності, цей продукт можна вживати в їжу щодня. 

 

Зелені листові овочі

Шпинат, рукола, петрушка, кріп, зелена цибуля, селера містять вітамін С, залізо, цинк. Всі ці речовини необхідні для підтримки розумової активності, гарного стану крові. Важливо додавати зелень в кожен прийом їжі в сирому вигляді.

 

 

Якщо дотримуватися простих правил здорового харчування та додавати до свого щоденного раціаону вище перераховані продукти, то Ви помітите значне покращення настрою та фізичного стану, а також уникните сезонних проблем зі здоров`ям. 

Харчуйтесь правильно та будьте здорові!

Коментарі

Додати новий коментар

Правила коментування сайту
CAPTCHA
Захист від спаму
Фото Капча
Введіть символи з картинки.