Як українці оцінюють соціально-політичну ситуацію в країні (ОПИТУВАННЯ)

Як українці оцінюють соціально-політичну ситуацію в країні (ОПИТУВАННЯ)
0
Як українці оцінюють соціально-політичну ситуацію в країні (ОПИТУВАННЯ)

За результатами опитування Соціологічної групи Рейтинг проведеного 15-20 липня, 19% вважають, що в цілому справи в Україні ідуть у правильному напрямку, і 68% - протилежної думки.

– Більше 60% вважають, що економічне становище в Україні погіршилось за останні півроку, чверть думають, що воно не змінилося, і лише 8% помітили покращення. Водночас настрої щодо майбутнього є більш оптимістичними: 17% вважають, що в найближчі 6 місяців економічна ситуація в Україні покращиться, 35% вважають, що вона не зміниться, і 40% - очікують погіршення. Однак у довгій динаміці відсоток тих, хто очікує покращення – падає, поряд з цим дещо зменшується і відчуття емоції надії (26%) серед населення, а розчарування залишається емоцією, яку відчувають найбільше (43%).

– Загалом причину можливої економічної кризи більшість опитаних бачать у некомпетентності влади, хоча чверть вважає, що економічний занепад настане через коронавірус.

– Рейтинг довіри серед національних політиків очолює чинний Президент В.Зеленський, якому довіряють 41%, а не довіряють – 53%.

– 27% опитаних довіряють В.Гройсману, водночас 63% – йому не довіряють, Ю.Бойку довіряють – 23%, не довіряють - 57%, В.Кличку – 22% і 67% відповідно, Д.Разумкову – 21% і 46% (ще 23% – його не знають), Ю.Тимошенко – 20% і 74%, П.Порошенку – 19% і 76%. Також 11% довіряють А.Портнову, але 41% – його не знають і ще 42% – не довіряють йому. Чинному Прем’єр-міністру Д.Шмигалю довіряють лише 11%, чверть не знають його і більше половини – йому не довіряють.

– Президентський рейтинг також очолює В.Зеленський, якби вибори відбулися найближчим часом то його підтримали б 30,2% серед тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором. За Ю.Бойка проголосували б 14,4%, П.Порошенка – 13,7%, Ю.Тимошенко – 9,1%. Ще 5,8% проголосували б за І.Смешка, 3,9% – за О.Ляшка, 3,1% – В.Гройсмана, 3,0% – А.Гриценка. Рейтинг інших кандидатів не більше 3%, ще близько 13% не визначилися.

Діяльністю Президента В.Зеленського задоволені 36%, а 56% – не задоволені, роботою Голови Верховної Ради Д.Разумкова задоволені 24%, і 55%  не задоволені. Роботу Прем’єр-міністра Д.Шмигаля схвалюють лише 12%, чверть не можуть оцінити його діяльність, і 62%  не схвалюють. Діяльність Верховної Ради та Уряду схвалюють ще менше: близько 10%  задоволені їх діяльністю, а майже по 80%  не задоволені.

– У парламентському рейтингу лідером є партія «Слуга народу», яку готову підтримати майже 28% серед готових голосувати і визначився з вибором, за «Опозиційну платформу» готові проголосувати майже 16%, «Європейську солідарність» – 14%, «Батьківщину» – біля 10%. Близько 4% підтримали б Радикальну партію та партію «Сила і честь», біля 3% готові підтримати партію Шарія, Свободу, Українську стратегію Гройсмана.

– Половина опитаних схиляються того аби підтримати на місцевих виборах у жовтні саме місцеву партію, навіть якщо вона буде балотуватися лише в одній області, натомість майже 30% мають намір голосувати за відому національну політичну силу.

Читайте також: Українці назвали політика, якому найбільше довіряють (ОПИТУВАННЯ)

Читайте також: «Вони нічого не знають»: в Росії заговорили про те, щоб позбавити молодь виборчих прав

Читайте також: Сталін в Канаді закликає внести слово «Голодомор» у словники (ВІДЕО)

0
Політика Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі