Лайфхак для мандрівників: Як рівнянам зібратись у першу гірську подорож

Лайфхак для мандрівників: Як рівнянам зібратись у першу гірську подорож
0
Лайфхак для мандрівників: Як рівнянам зібратись у першу гірську подорож

Нарешті настала довгоочікувана тепла пора року. Все навкруги зелене, співають птахи і фактично у кожного з нас прокидається відчуття необхідності у  відпочинку. Нікому не секрет, що з кожним роком гірський туризм набуває все більшої популярності, а з приходом потепління погода так і манить фактично кожного вибратись у верхотури. Хто побував у Карпатах, той знає, як енергетика гір заряджає та надихає. 
Досвідчені туристи ходять в гори фактично цілий рік. Але все ж більшість мандрівників, які люблять вибратись у похід з друзями надають перевагу саме теплим порам року. Безумовно, що мандрівки влітку даються значно легше ніж взимку.

Сайт "ВСЕ" разом з партнерами вирішив зібрати топові поради, все що потрібно для вдалого й комфортного туризму, а саме, як правильно зібратись у похід, на що потрібно звернути увагу тим, хто збирається в таку подорож вперше. Отож поїхали.
Насамперед потрібно визначитись, на який період часу, ви плануєте піти у похід. День - два, або більше. Хоча, новачкам радимо для початку дводенний похід.

Під час того, як обираєте маршрут і місце, слід порадитись з друзями або знайомими які вже там були. Ці люди обов`язково дадуть додаткові корисні поради, й розкажуть і підкажуть на чому краще акцентувати увагу. Варто пам`ятати й врахувати, що погода в горах зазвичай - мінлива, а температура - нижча, таким чином потрібний максимально зручний та теплий одяг.
Зупинившись на даному пункті, варто раціонально розрахувати свої сили, подумати чи підвладна така відстань вам. І зібрати все для туризму. Якщо ентузіазму хоч відбавляй, і ви впевнені, що ця подорож саме для вас - радимо запастись картами, як в електронному так і в паперовому вигляді. Це зайвим не буде. 

Одяг. Він повинен бути максимально зручним та відповідати сезону подорожі. Але ніколи зайвою не стане одна тепла кофтинка. У гори не варто брати таку кількість вбрання, як прикладом, ви берете на морський відпочинок.

Туристичний намет повинен бути вологостійкий та водонепроникний. Вкрай необхідно вміти його швидко складати та розкладати, ситуації бувають різні. В нагоді стане також ліхтарик із запасними батарейками.

Спальний мішок. Ця річ буває також двох типів: літній та зимовий. В ньому буде не лише зручно спати, але він допоможе вберегтись від різних маленьких "непроханих гостей".
Так як наша мандрівка запланована у гори, невід'ємною частиною стане дощовик. Але не слід забувати про сонцезахисний крем. Так, так, саме про нього. Адже незалежно від пори року, сонечко у горах буває надокучливим іноді навіть палючим.

Один з не менш важливих пунктів - їжа. Вона повинна бути з довготривалим терміном придатності. Всі свої запаси слід розділити у так звані групи.

Також знадобиться невеличкий казанок.  Погодьтеся, багато хто не уявляє відпочинок без свіжозвареного чаю або ж супчику на природі. Але це не означає, що казанок має бути цілим велетенським та важким казаном. Радимо брати з собою таку одну річ середнього розміру. І звичайно, тут в нагоді стане так званий туристичний посуд, він зазвичай металевий - ложки та кружечки. Їх вже ви берете залежно від кількості подорожуючих осіб у вашій компанії. 

Відповідно у рюкзаку кожного туриста повинен бути папір для розпалювання багаття (підійдуть старі газети або журнали), сірники або запальничка.

І чи не найважливіший пункт - аптечка. Звичайно, нехай у вашій подорожі вона не знадобиться, але її все ж слід завжди мати під рукою. Її вміст повинен складатися з елементарних, перших засобів допомоги: бинт, пластир, перекис водню, антигістамінні препарати, антисептик, активоване вугілля тощо.

Ну і звичайно, куди ж без грошей, телефону та документів. В нагоді стане портативний зарядний пристрій, або як ще його називають - павербанк. При бажанні, задля красивих фото на фоні гірської мальовничої природи можна взяти фотоапарат. Але такі речі перед тим, як класти у рюкзак, слід запакувати у герметичний водонепроникний пакет. 
Варто запам`ятати, що ретельне планування подорожі - це половина успішності мандрівки. Напередодні сядьте, обдумайте, ще раз перевірте усе вищезазначене у списку. Набагато краще відпочивати з відчуттям впевненості, що нічого не забув. Щиро віримо, що наші маленькі та елементарні поради стануть у нагоді. Бажаємо кожному вдалих та захоплюючих мандрівок!

 

 

Фото ілюстративні 

 
 

0
VSE по туризму
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі