Активна відпустка в горах: поради для рівнян-початківців

Активна відпустка в горах: поради для рівнян-початківців
2
Активна відпустка в горах: поради для рівнян-початківців

Зима — це чудовий період для активного відпочинку в горах. Лижні курорти вже успішно відкрили катальний сезон, а погода за вікном навіває думки про зимову відпустку, так хочеться поїхати у гори, покататись на лижах, санчатах та просто відпочити. Саме час планувати свій зимовий вікенд. 


Традиційно епіцентром зимового відпочинку для катання на лижах чи сноуборді в Україні є Карпати. Чисте, морозне повітря, снігові замети, яскравий, драйвовий настрій, затишні вечори з філіжанкою запашної кави біля каміну з вогнищем — гайда відпочивати! Незалежно від того, яке собі заняття ви обрали — катання на санчатах, лижах чи сноуборді, вам все рівно необхідно подбати про якісне екіпірування та спорядження. Особливо наші поради будуть корисні для тих, хто ще немає досвіду в таких видах спорту.

Для такого активного відпочинку  у першу чергу потрібно подбати про одяг. Адже запорукою вдало проведеного часу без травм та обморожень є легкий, зручний та практичний одяг. 
Звичайно, що такого звичного пуховика та старих але надійних джинсів буде замало, у нашому випадку потрібно обирати лише спортивний, якісний одяг такий як - костюми, комбінезони, куртки та штани, які гарно зберігають тепло та не обмежують вас у рухах. Дуже добре тримають тепло так звані "фліски" — зазвичай це кофтини або светри з флісу, що добре дозволяють зберігають тепле повітря та водночас дихати тілу. На випадок погіршення погодних умов, така кофтина просто мастхев у вашому туристично-гірськолижному багажі.

У пригоді стане комплект термо білизни, адже кожен спортсмен з таким набором почуває себе максимально комфортно за будь-яких умов. Така білизна не переохолоджується на морозі, та, відповідно не перегрівається під час активного руху.


Радимо запастись хорошими щільними рукавичками. У дорогу візьміть з собою принаймні дві пари. У горах буває різне — якщо одну пару загубите, у вас відразу напоготові буде друга. Просто будете мати запас. Рукавички — важливий атрибут, адже для гірськолижного відпочинку їх виготовляють зі спеціальних щільних тканин, які насамперед розраховані для захисту ваших рук не лише від обмороження але й від травм. 
 
Не варто ігнорувати такий важливий атрибут як шолом. Під час катання на лижах чи сноуборді виникають різні ситуації, прикладом — падіння. Цей невеличкий але такий важливий атрибут здатен врятувати від серйозних ушкоджень. Коли будете обирати собі шолом, слідкуйте за тим, щоб він не був занадто важким. Таке екіпірування варто обирати зі спеціалістом, тоді ви 100% зробите правильний вибір. Якщо плануєте під шолом одягати балаклаву чи гірськолижну маску — обов`язково їх беріть з собою на примірку. Не забувайте про ще одне обов`язкове доповнення до такого комплекту — гірськолижні окуляри, тільки вони вбережуть ваші очі та обличчя від сліпучого сонця, поривів вітру, снігу чи навіть гілок дерев. 

 

Обов`язково подбайте про взуття для катання. Воно повинне бути максимально теплим та водночас зручним, а у застібнутому вигляді фіксувати ваші ніжки, але так щоб ваші пальчики могли вільно рухатись. Приділіть такий примірці свій час, адже щонайменше 0 хвилин вам знадобиться, аби відчути та зрозуміти, що саме це взуття вам дійсно підходить.  Не забувайте про хороші шкарпетки, зазвичай для катання виробляють спеціальні безшовні шкарпетки з ущільненнями в місцях найбільших навантажень. 

Якщо у такий зимовий вікенд ви вирушаєте разом з дитиною, вам стане у нагоді хороший дитячий снігокат. Він легкий у транспортуванні, безпечний для дитини, а ціна вас приємно вразить. 

Ми любимо ділитися простими але корисними порадами, все для того , аби ваш відпочинок був комфортним, яскравим, незабутнім та безпечним! Не гайте часу дарма, хутчіш розпочинайте підготовку до власного гірськолижного сезону! А ми в свою чергу бажаємо вам гарного вікенду! 

Усі фото ілюстративні 

2
i-серфінг # Рівне # рівняни # корисні поради # Катання на лижах
Найцікавіші матеріали
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі
У Рівненській ОДА вивчали доцільність публічних закупівель
0
Читати далі