“AMP Basket” вдруге поспіль здобув золото Аматорської баскетбольної ліги Рівненщини

“AMP Basket” вдруге поспіль здобув золото Аматорської баскетбольної ліги Рівненщини
0
“AMP Basket” вдруге поспіль здобув золото Аматорської баскетбольної ліги Рівненщини

Фінішував черговий сезон Аматорської баскетбольної ліги Рівненщини.

У матчі за 3 місце на паркеті зійшлися БК "Сарни" та БК "Рівне-2". В грі за бронзу обидва колективи показали швидкий та результативний баскетбол. Ключовою стала друга чверть, яку рівняни виграли +15 (29:14), надалі вони трималися попереду, хоч, до честі сарненчан, в деякі моменти вони скорочували відставання до мінімуму, але підопічні тренера Олега Сотника тримали удар. В підсумку 101:94 і БК “Рівне-2” бронзові медалі шістнадцятого Чемпіонату Аматорської Баскетбольної Ліги Рівненщини стають першими нагородами в історії молодої команди.

У вирішальному матчі зійшлися як суб’єктивно, так і об’єктивно насправді два найсильніших клуби ліги. “AMP Basket”, минулорічний чемпіон, цей регулярний чемпіонат також провів на одному диханні, здобувши 14 перемог та по одному разу поступився, як виявилось майбутнім медалістам “ЛАВІССу” та БК “Рівне-2”. У першому раунді плей-оф у команди не було проблем з “Growlers”, і лише стартова гра півфіналу проти БК “Сарни” змусила понервуватися фаворитам, але перемога є перемога, навіть, якщо це в одне очко.

“ЛАВІСС” підсилившись екс-гравцями БК “Рівне” Олександром Захожим та Сергієм Марковим об’єктивно вважалися головним конкурентом для “AMP Basket”. Це вони і довели, завдавши першої поразки цьому супернику в регулярному чемпіонаті. Забігаючи наперед варто зазначити, що навряд чи фаворитом фіналу у турніру в цілому був би “AMP Basket”, якби за “ЛАВІСС” грав ще один їх лідер багатьох років Василь Чиж. Але, спершу його запросили до “Старого Луцька”, а тепер у БК “Рівне”, тож своїм друзям по команді він міг допомагати лише з лави запасних у якості тренера. “ЛАВІСС” завершив регулярний чемпіонат другим з тринадцятьма перемогами. Двічі розгромивши БК “Здолбунів” у першому раунді плей-оф, “ЛАВІСС” ледь не спіткнувся у півфіналі з БК “Рівне-2”. Але, програвши перший матч, команда зуміла виграти два наступних та вийти до фіналу.

Вирішальний матч чемпіонату цілком підтвердив свій статус та став справжньою окрасою сезону. Абсолютно рівна гра, де команди не давали супернику розслабитись ні на мить. Так протягом матчу лідер в рахунку змінювався тринадцять разів. БК “AMP-Basket” вдало використовував своїх високих гравців, суперникам було дуже важко впоратися з Вадимом Ковалем та Сергієм Романом. Натомість “ЛАВІСС” набирав очки в основному завдяки влучності своїх снайперів. І вдавалося це їм дуже навіть непогано, у Степана Чорнолоза 7 влучань з-за дуги а у найрезультативнішого гравця матчу Сергія Маркова, який набрав 37 очок, три влучний дальніх кидків. Доля чемпіонства вирішилась на останніх хвилині в останній атаці гри. За рахунку 72:73 Іван Семенюк влучив триочковий та вивів “AMP Basket” вперед 75:73. Вирішальна атака “ЛАВІССа”, в якій команда вирішила йти у ва-банк, але суперник не дозволив Сергію Маркову здійснити підготовлений дальній кидок, тож рахунок на табло не змінився, і “AMP Basket” вдруге поспіль здобув золоті медалі АБЛ.

За підсумками сезону також було відзначено кращих гравців у номінаціях:

Кращий бомбардир сезону Ігор Рехтман БК “Здолбунів”

Кращий центровий – Максим Корнійчук БК “ЛАВІСС”

Кращий нападник – Сергій Заєць БК “Сарни”

Кращий захисник – Сергій Марков БК “ЛАВІСС”

MVP – Олег Петрук БК “AMP Basket”

0
Спорт # Баскетбол Рівне # баскетбольна ліга # аматорська ліга
Читайте також
2213
Рівнянки в збірній України перемогли команду Люксембургу
Жіноча кадетська збірна України U-16 перемогла команду Люксембургу в другому матчі групового етапу чемпіонату Європи з баскетболу в дивізіоні В – 83:42.
0
Читати далі
1515
Рівнянки поїхали на Чемпіонат Європи
13 серпня жіноча збірна України U-16 вирушила до Софії. З 15 по 24 серпня у столиці Болгарії відбудеться Чемпіонат Європи (U-16, жінки, Дивізіон В).
0
Читати далі
1102
Збірна України з рівнянками дев'ята на Чемпіонаті Європи
У Пріштині завершився Чемпіонат Європи серед жіночих молодіжних збірних U-20 в дивізіоні В.
0
Читати далі
1187
Збірна України U-16 з рівнянками двічі програла збірній Сербії
Жіноча збірна України з баскетболлу U-16 у сербському стечку Баня-Ковиляча зіграла два заключних контрольних матчі перед Чемпіонатом Європи - зі збірною Сербії U-16.
0
Читати далі
1354
Гравці БК "Рівне" перемогли на "LVIV 3x3 Fest"
27 липня у Львові в рамках фестивалю "LVIV 3x3 Fest" відбулися відбіркові змагання чемпіонату України УСЛ 3х3 серед команд чоловіків та жінок. Чемпіонат проходить під егідою ФБУ.
0
Читати далі
1761
Рівнянка в топі кращих гравців на Чемпіонаті Європи
Гравчиня національної збірної України та захисниця БК "Рівне" Влада Кіба - краща після стартовго дня Чемпіонату Європи (дивізіон В) у Скоп'є, Македонія одразу у двох категоріях!
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі