"Авто євро сила - Рівне" дискредитують поліцію?

0
"Авто євро сила - Рівне" дискредитують поліцію?

У мережі в групі ВГО "Авто євро сила - Рівне" з'явився обурливий допис, який звинувачував поліцію в порушенні ПДР та "збиранні грошей":

"Як поліція хотіла підзаробити старим методом, а прокатала на капоті двох наших активістів...

В селі Біла Криниця 24.01.2018 на перехресті був припаркований автомобіль поліції з порушенням ПДР та фіксував на відеокамери проїзд автомобілів повз світлофор біля пішохідного переходу. Номерний знак 3672, за кермом знаходився інспектор Мосійчук Андрій Анатолійович, другий патрульний екіпажу 0112 Максимчук Дмитро Миколайович. Водію екіпажу зробили зауваження, що він припаркований з порушенням правил та з вимкненими проблисковими маячками, на що інспектор повів себе грубо і зауваження проігнорував. Службове посвідчення було пред'явлено тільки після п'ятого прохання, а на запитання про причину такої поведінки чіткої коректної відповіді надано не було.

Зі слів жителів с. Біла Криниця тут досить часто розташовувалась патрульна машина з метою "збити гроші". Така схема патрулювання була притаманна колишній міліції, що ховалася по кущам та правилами і законами не керувалася. Ось вам і реформа, і перезагрузка системи, і "нові кадри".

Було вирішено зафіксувати дане порушення за допомогою дзвінка на лінію 102 та викликом іншого екіпажу поліції для складення постанови про адміністративне правопорушення.

Побачивши, що активіст не жартує і виклик 102 здійснено, водій патрульної машини вирішив залишити місце події. При спробі втікти, патрульна машина здійснила наїзд на двох громадян, що очікували приїзду викликаної поліції, зокрема бампером били по ногам одному активісту, а іншого збили з ніг на капот патрульного автомобіля та на великій швидкості здійснюючи рух назад "прокатали" приблизно 30 метрів намагаючись скинути. Внаслідок цього учасником АЄС була викликана швидка для надання допомоги потерпілим та слідчо-оперативна група. По приїзді патрульних почалось вигородження свого співробітника та спроби домовитись про колишнім "схемам", а саме про відміну свідчень по виклику 102 і зустрічі "завтра в кабінеті для вирішення питання"... Щоб за вчинені дії не вдалось уникнути відповідальності, активісти попросили про допомогу учасників АЄС в SOS- чатах. Коли під'їхала велика кількість людей на допомогу, з'явились слідчі районного відділу поліції, прокурор, почали фіксувати події та розпочали кримінальне провадження. Патрульний пріус вилучили як доказ до районного відділу поліції. У ході проведення слідчих дій, активісти помітили , що один із працівників патрульної поліції м.Рівне занотовує марки та номерні знаки всіх приїхавших автомобілів. На питання з якою метою це відбувається, зіслались на розпорядження керівника. Керівник, який надав цей злочинний наказ, роз'яснив, що авто фіксуються для встановлення свідків події і ці дані будуть надані слідчому, який буде вести кримінальне провадження. В активістів одразу виникло питання, яким чином вони можуть бути свідками, якщо приїхали після подій, а безпосередні свідки вже встановлені і опитані слідчим. 
Можливо справжньою метою є подальше переслідування та натиск на громадян, що керують транспортними засобами на іноземних номерах? Обгрунтованої відповіді отримати не вдалось, тому список віддали. 
Дану ситуацію тримаємо на контролі і хід розслідування буде періодично з’ясовуватися.

 

 

Поліція обурена таким звинуваченням, відповідне повідомлення з'явилось на офіційній сторінці Патрульної поліції Рівненщини:

У нашій пам'яті ще свіжі рани Майдану, коли протистояння міліції і народу призвело до кривавих жертв. Наслідком недолугої політики тодішьої влади стала поліцейська реформа. Молоді хлопці та дівчата взяли на себе відповідальність за ті зміни, які важко, але відбуваються в нашій країні.

Працівники патрульної поліції Рівненщини з повагою ставляться до усіх, хто називає себе активістами, хоч останнім часом це слово набуло негативного забарвлення. Створюючи організації, ціллю яких є дескредитація органів влади, розхитування ситуації та конфлікти з правоохоронцями, деякі особи переслідують виключно політичні цілі та задовільняють власні владні амбіції, але аж ніяк не роблять це в інтересах суспільства.

Ми готові до будь-якого конструктивного діалогу з тими, хто хоче будувати, а не руйнувати країну. Повага має бути взаємною. Тому, запевняємо, наша реакція буде відповідно ситуації.

Учора під час патрулювання небезпечної діляки на трасі Київ-Чоп, де лише за останній рік сталось 4 смертельних ДТП (5 загиблих) до екіпажу під'їхав т/з марки "BMW" на іноземній реєстрації. З салону вищезазначеного транспортного засобу до них звернувся чоловік, котрий в грубій формі повідомив екіпажу про порушення останнім ПДР, а згодом почав блокувати його і агресивно поводитись в бік правоохоронців.

На місце події прибули інші активісти ГО " Автоєвросила", котрі почали блокувати службовий автомобіль. В той самий час присутність патрульних була необхідна в місті за наказом командира роти, оскільки інші екіпажі були зайняті, а цей територіально знаходився найближче. З лінії 102 надійшло повідомлення про стрілянину на вулиці Чорновола та крадіжку на вулиці Гагаріна.

З метою уникнення блокування службового автомобіля, уникнення можливої дорожньо-транспортної пригоди і забезпечення безпеки напарника та інших громадян інспектор поліції здійснив рух заднім ходом, під час якого, 30-річний громадянин отримав, з його слів, тілесні ушкодження. Як це відбувалось і з чиєї ініціативи - можна чітко прослідкувати на відео.

З метою належного документування даної події інспектори викликали слідчо-оперативну групу Рівненського РВП Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області та швидку медичну допомогу.

У порядку КПК за вищевказаними фактом слідчими будуть внесені відомості до ЄРД за ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) та 343 КК України (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу).

І ще раз нагадуємо усім громадянам. 
У нас вистачить сил і професійних навичків реагувати на усі подібні випади.

Хочете помогти - не заважайте! 
Честь.

 

0
Найцікавіші матеріали
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі
У мережі вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2 — у роковини катастрофи на ЧАЕС
0
Читати далі
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
0
Читати далі
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
0
Читати далі
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
0
Читати далі
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі