БК "Рівне" під керівництвом Сергія Ліщука відродить традиції місцевого баскетболу [+ФОТО]

БК
0
  • БК "Рівне" під керівництвом Сергія Ліщука відродить традиції місцевого баскетболу [+ФОТО]
  • БК "Рівне" під керівництвом Сергія Ліщука відродить традиції місцевого баскетболу [+ФОТО]
  • БК "Рівне" під керівництвом Сергія Ліщука відродить традиції місцевого баскетболу [+ФОТО]
  • БК "Рівне" під керівництвом Сергія Ліщука відродить традиції місцевого баскетболу [+ФОТО]

Сьогодні у Рівному підтвердили створення новго баскетбольного клубу "Рівне". Відбулося це на зустрічі із депутатами міськради та спортивних функціонерів міста.

Так, очолить новостворену організацію зірка світового рівня, дворазовий володар Єврокубку баскетболіст Сергій Ліщук. Нова організація об'єднає в собі вищоліговий "БК-93 ОШВСМ" (колишній "Пульсар") та жіночий суперліговий БК "Сузір'я".

- Цим ми вдихаємо нове життя в рівненський баскетбол. В нас в цьому виді спорту є дуже давні традиції. І ми повинні їх відродити. Я патріот свого міста і нині зробив свій на його користь. Я тут виріс і буду працювати. Ми повинні забрати дітей з вулиць та спонукати їх займатися спортом. Діти - це наше майбутнє, - розповів Сергій Ліщук.

Чи не основною нинішньою проблемою рівненського баскетболу є відсутність інфраструктури, зазначив голова обласної федерації Олександр Процюк. Першим кроком до появи чогось нового, стане реконструкція спортивного майданчика у парку ім. Т.Шевченка. Його осучаснять та він буде доступний в любу пору року.

- В сусідньому Луцьку таких майданчики три, в нас жодного. Ми повинні зрозуміти, що без інфраструктури нічого не вийде. В нас дуже багато завдань. І якщо спортсменам нема де тренуватися, то про які результати можна вести мову, - прокоментував Олександр Процюк.

До слова, проект реконструкції вже практично готовий із дня на день уже піде в роботу. Вартість реконструкції "потягне" з бюджету більше мільйона гривень за попередніми підрахунками.

- Все повинно вирішитися буквально за кілька днів. Проект практично готовий. Коли завершиться реконструкція, поки не готовий сказати. Маємо певний порядок роботи і повинні його витримати. Сподіваюсь, що цей проект ми закінчимо до кінця календарного року, - зазначив голова управління молоді та спорту рівненського міськвиконкому Сергій Шевчук.

Якщо ж говорити про новостворений баскетбольний клуб "Рівне", то шанси, що наші спортсмени повернуть собі колишні лаври є дуже великі. Оскільки керівництво клубу планує розвивати баскетбол на трьох рівнях - дитячо-юнацький, студентський та професійний.

З першим нині проблем нема. На базі ОСДЮШОР, збірні рівненщини практично у всіх вікових групах "в призах" Всеукраїнських ліг. З студентським трохи складніше. Нині два вузи, в основному, культивують розвиток баскетболу. І якщо в НУВГП більше переваги надають чоловічому, то в РДГУ тренуються дівчата.

Офіційна презентація БК "Рівне" відбудеться вже 5 липня. Тоді і стануть відомі всі деталі майбутнього клубу та планів, які ставитиме керівництво перед командами та спортсменами.

0
Спорт # Рівне # Сергій Ліщук # БК РІвне
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі