Бої за тепло: найвідоміші громадські організації Рівного воюють проти непрозорого затвердження високих тарифів

Бої за тепло: найвідоміші громадські організації Рівного воюють проти непрозорого затвердження високих тарифів
0
Бої за тепло: найвідоміші громадські організації Рівного воюють проти непрозорого затвердження високих тарифів

У Рівному триває протистояння навколо затвердження нових тарифів на тепло для підприємства "Рівнетеплоенерго". Публічний осуд та критику непрозорої процедури затвердження тарифів озвучила коаліція громадських організацій міста "Рада реформ Рівного". Однак, представники підприємства вперто інгнорують вимоги громадськості та намагаються протиснути свої умови підвищення тарифів. 

Рада реформ Рівного" звернулася з листом до НКРЕКП щодо визнання відкритого обговорення тарифів ТОВ "Рівнетеплоенерго"14.11.2017 таким, що не відбулося, а також обгрунтувала факти порушень.

На підставі викладеного у зверненні "Рада реформ Рівного" вимагає:
1. Визнати відкрите обговорення проектів Постанов НКРЕКП щодо встановлення тарифів для ТОВ «Рівнетеплоенерго» від 14.11.2017 р. таким, що не відбулося та призначити проведення відкритого обговорення повторно.
2. Розглянути правомірність дій завідувача Сектору НКРЕКП у Рівненській області Нечипорука В.О. під час проведення цього відкритого обговорення та, у випадку виявлення порушень, притягнути до відповідальності.
3. Залучити представника Ради реформ Рівного Сергія Пінчука до розгляду цього звернення по суті та повідомити нас про результати розгляду.

Нагадаємо, що 14 листопада представники Ради реформ Рівного намагалися взяти участь у публічному обговоренні проектів Постанов НКРЕКП по встановленню тарифів на тепло для ТОВ "Рівнетеплоенерго".
Виявилося, що обговорення проводилося за іншою адресою, ніж була вказана в оголошенні, і в одному приміщенні було заплановано проведення двох обговорень в один той самий час. Крім того, присутні рівняни не погодилися з тезою представника НКРЕКП В.Нечипорука, що публічні обговорення не передбачають дискусій.

- Ви свідомий громадянин свого міста? Вам не байдуже, скільки з власного гаманця сплачуєте за комунальні послуги? Ви зацікавитесь та хочете впливати на тарифи, що встановлюються на тепло у місті Рівне? Тоді це можна зробити на громадському обговорені. Точніше кажучи, Ви маєте на це право. Однак чи дадуть Вам можливість цим правом скористатись? обурився координатор Громадянської мережі "ОПОРА" Андрій Токарський. - Якщо Ви все ж знайшли можливість прийти на обговорення у цей час, якщо відшукали потрібний будинок і потрапили на «обговорення» – не факт, що вас почують. Адже пропозиції та запитання потрібно було надсилати напередодні заходу і ніхто навіть не планував обговорювати та вести з Вами дискусію. Такий процес нівелює будь-яку роль такого дійства та не може називатися обговорення, чи слуханням! Отож, вкотре нас намагалися обдурити. Вкотре роблять все, щоб якомога менше рівнян знали про те, що відбувається в місті і, тим більше, не могли на це впливати. В цій ситуації є роль і місцевої влади, яка не повинна спостерігати з «останнього ряду», а забезпечити право мешканців на чесний та обґрунтований тариф.

В результаті рівняни склали акт, у якому зафіксували факт, що обговорення не відбулися. Акт зі своїми зауваженнями підписав і представник НКРЕКП В.Нечипорук.

 - Публічне обговорення тарифів ТОВ "Рівнетеплоенерго" закінчилося конфліктом із викликанням поліції. Виявляється, проводили його не за адресою, вказаною в оголошенні, і взагалі в тому ж місці на той же час запланували провести два різних обговорення, - наголосив голова "Ради реформ Рівного" Сергій Пінчук. 

"Слухання з порушеннями не враховуються Комісією", - так прокоментував очільник НКРЕКП Дмитро Вовк сьогоднішні події, пов'язані з обговоренням тарифу ТОВ "Рівнетеплоенерго", на своїй ФБ сторінці.

 

 

 

0
Наука і технології # Сергій Пінчук # Андрій Токарський # Рівнетеплоенерго
Найцікавіші матеріали
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі
У мережі вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2 — у роковини катастрофи на ЧАЕС
0
Читати далі
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
0
Читати далі