Чи впровадять дошкільнятам не з Рівного додаткову плату за садочки?

Чи впровадять дошкільнятам не з Рівного додаткову плату за садочки?
0
Чи впровадять дошкільнятам не з Рівного додаткову плату за садочки?

Сьогодні до послуг найменших мешканців Рівного є 35 закладів дошкільної освіти (ЗДО) та ще 22 дошкільні групи у школах. Уся ця мережа щодня приймає 11 618 дітей.

Хоча цього року міське управління освіти подбало про розширення, зокрема, відкрили дві додаткові групи при НВК і ще одну групу з короткотривалим перебуванням для дітей, яких батьки хочуть віддати до школи у сім років, при Палаці дітей і молоді, проте проблема не вирішена. Залишається 2646 дітей, які стоять у черзі. Єдиний плюс у цій статистиці той, що п’ятирічні діти, яким через рік треба йти до школи, а тепер готуватися до цього відповідального кроку, влаштовані до дитсадків стопроцентно.

На 100 місцях у дитсадках Рівного перебуває 132 дитини. Дошкільною освітою охоплено 85,5% дітей від 1 до 6 років, причому старших дітей (від 3 до 6 років) – 96%, а дітей від п’ятирічного віку – 100%.

Проте місто має дорожню карту, як за декілька років вирішити цю проблему, запустивши в дію щонайменше три-чотири нові дитсадки. Для цього повернуть до життя після капітального ремонту і реконструкції декілька колишніх приміщень дитсадків і візьмуться за великий довгобуд на вулиці Коновальця. Як відомо, він уже встиг побувати у приватних руках, а тепер місто його відсудило. Крім того триває реорганізація НВК 

№ 37 та 1 на заклади дошкільної освіти шляхом відкриття у них дошкільних груп.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

Мене давно турбує така річ: з одного боку в Рівному не вистачає місць у дитсадках, а з іншого – є багато випадків, коли своїх дітей водять до наших дитсадків ті люди, які в Рівному не живуть. Ось недавно мені скаржилась мешканка Квасилова, що не може влаштувати дитину в міський дитсадок. Я нічого не маю проти мешканців Квасилова, та в них є свій селищний голова, в обов’язки якого входить забезпечити квасилівських дітей дитячими садками. Було б вільних місць достатньо, то я нічого не мав би проти. Та їх не вистачає, тому мій обов’язок – забезпечити пріоритетність рівнян у рівненських дитсадках. Мені в цій темі сподобався досвід Тернополя. Там міська влада запропонувала всім, хто не з Тернополя, платити за перебування їхніх дітей у дитсадках. Вартість місячного утримання дитини в дитсадках Тернополя становить для міського бюджету 1200 гривень. То за міських цю суму платить місто, а за дітей з інших населених пунктів мають платити їхні батьки. Ідея мені сподобалась, тому начальник управління освіти Василь Харковець отримав доручення вивчити цей досвід. Вийти з цього становища мешканці навколишніх сіл можуть дуже просто – об’єднатися з містом. Тільки-но сільська чи селищна рада по сусідству з Рівним приєднається до міста, рівненські дитсадки стануть спільною власністю об’єднаної громади.

 

0
# рівне дитячі садочки
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі