Чому мешканцю Дубно субсидія "вилізла боком"

Чому мешканцю Дубно субсидія
3
Чому мешканцю Дубно субсидія "вилізла боком"
 

В травці цього року у сім’ї дубенчанина Тараса Музики ніщо не віщувало проблем та клопотів, аж поки не прийшло повідомлення з Управління праці та соціального захисту Дубенської міської ради. Потрібно було вирішити питання «по складу сім’ї». Тоді ж чоловік і дізнався, що у нього немає субсидії. 
Тарас Музика не знімає з себе відповідальності за те, що сталося, але хоче, щоб його історія була наукою й для інших мешканців краю. Також чоловік сподівається, що місцеве Управління праці та соціального захисту зверне увагу на фаховість своїх працівників, які мали б надавати адекватну допомогу і повноцінну консультацію дубенчанам. 


- Ця історія розпочалася рік тому. Зайшла мова за спадщину, або дарування. Але ми пішли шляхом «купівлі-продажу» будинку. Я купив будинок в мами, де ми по нині усі мешкаємо. Коли ми переоформляли будинок, то виписували всіх з нього. Бо зараз такі вимоги у законі. І на той час у нас жило п’ять членів сім’ї – мама, я , мої діти і рідний брат. Коли я подавав тоді на субсидію, то брат був у мене зазначений, як той, що приписаний, але з нами не проживає, - продовжує розповідати Тарас Музика. – Коли переоформляли документи, то всіх виписаних ми знову приписали в будинок. Усіх крім брата. Але є нюанс. Я з мамою приписався швидше, а через тиждень приписали й дітей. 


В травні 2018 року Музикам прийшов лист із Управління праці та соціального захисту і шокував. Бо в ньому йшлося про порушення закону. 
- Вони мені прислали, що «ваш член сім’ї виписався». Але ж нічого не змінилося. Бо субсидія тоді нараховувала на чотирьох осіб, як і до цього часу було. Я прийшов і мені сказали, що потрібно заповняти по-новому декларацію. Я точно не пригадую дати. В мене тоді попросилили домову книгу і кажуть: « А чому ви не повідомляли, коли виписувались і приписувались?». А я ж приходив рік тому і розповідав все й питав, що я маю робити, щоб все було правильно, і по закону. Чому тоді мені не сказали, що я маю повідомити про склад сім’ї протягом місяця? Я ж до них звернувся по допомогу і чекав, що мені підкажуть, як все має бути. Бо я ж в тому не сильно розумію. Тим паче, що до цього моменту я не знав, що виписатись і приписатися – це вже вважається зміна складу сім’ї. Замість того, щоб якось допомогти, то мені сказали, що їх це не хвилює і я зобов’язаний знати закони. Оскільки незнання законів не звільняє від відповідальності. 


Тоді Тарас Музика трішки поскандалив із працівниками Управління праці та соціального захисту Дубенської міської ради та звернувся до юристів за консультацією. 


- Юрист порадив написати офіційне звернення на якій підставі мені зняли субсидію. Ті мені прислали офіційний лист, де написали статтю по якій вони мені зняли субсидію за зимовий період і трішки за літній. Ну, вони мені порахували з дня порушення закону. А те, що я його порушив по їхній вині, бо не сказали мені, як правильно все робити і які документи треба принести, то ніхто й не згадав. А від рахунку я прозрів. Тільки за газ мені потрібно сплатити близько 18-ти тисяч. Плюс 1660 гривень за електроенергію. Тільки що я був у «Дубноводоканалі», то там вони мені нараховували більше і виходить, що вони ще винні мені були, то тепер я їм маю заплати їм 460 гривень. 
Після всього пережитого я хочу донести людям, щоб були уважніші, щоб читали закони. Бо моя історія ще раз доказує, що потрібно надіятись тільки на себе, бо не завжди фахівці можуть надати фахову допомогу. Якби тоді мене правильно проконсультували в Управління праці та соціального захисту, то зараз я б не думав, де мені взяти суму, якої в моєї сім’ї на даний час нема. Самі ж працівники кажуть, що ті дівчата, які там на «рецепшині» стоять, часто самі не знають тих законів, бо їх взяли із центру зайнятості без досвіду та належних знань. А я тепер розплачуюсь за цю халатність. Мені кожного місяця з зарплати знімають по півтори тисячі податків, щоб їх утримувати і щоб їм було за заплату, а вони так поступили. Підозрюю, що напевно не тільки в мене подібні історії є з соцзахистом. Таке враження, що там зацікавлені в тому, щоб в людини не було субсидії. Хотілося б, щоб держава йшла трошки на зустріч людям. Зняли субсидію і я навіть того не знав, - каже Тарас Музика. 


- Також через ці події мав неприємну історію з газом. В середу вечором прийшло повідомлення із газової служби, а в четвер зранку відключили газ, бо заборгованість космічна. Аж у вівторок знову підключили. Завжди був законослухняним громадянином. Я додому щось смачненьке б дітям не купив, поки платівки не поплатив. А тут таке. Висновок зробив на все життя – НЕ ХОЧУ Я ТЕПЕР ТОЇ СУБСИДІЇ НІ ЗА ЩО НА СВІТІ…
Ксеня ГАЛИЦЬКА, Блог "Знай більше" 

3
Наука і технології
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі