Чому не Рівне, а Львів вийшов на третє місце по рівню середньої зарплати

Чому не Рівне, а Львів вийшов на третє місце по рівню середньої зарплати
0
Чому не Рівне, а Львів вийшов на третє місце по рівню середньої зарплати

Львів вийшов на третє місце по рівню середньої зарплати, обійшовши Харків та Дніпро. За динамікою зростання - на першому. Про це пише журнал "Новое время"
***
Причин кілька. Багато працівників їдуть на заробітки в Польщу, тому роботодавці змушені піднімати оплату. Рятують вузи, які дають притік студентів, які поповнюють ресурс робочих рук. (Тому важливо аби місто допомагало вузам).
***
За останні кілька років в передмісті Львова відкрилося кілька великих підприємств з іноземними інвестиціями. Fujikura - 3000 робочих місць, Baden - 1500, Veon - 1000, свій сервісний центр на 20 країн відкрив Нестле, "Прайс ватерхаус Куперс" відкриває свій офіс. Ericsson і Siemens презентували у Львові свої відділи розробок і т.д. і т.п.
***
Чималу частку доходів складають ІТ-компанії, в цій сфері працює 6% працездатного населення Львова. Якщо взяти в Рівному цей % то це було порядка 5000 людей. Це, думаю, більше ніж на Рівнеазоті зараз працює. Тільки якщо на хімії зарплати аби були 350 доларів, то в ІТ стільки заробляють працівники найнижчої кваліфікації, а в середньому 700 і більше.
***
Що ж у нас. Сьогодні обрали четвертого голову облради за 2,5 роки. ОДА задоволена, добилися свого. Хто не знає, називають нового голову - Царь, цікава особистість, почитайте собі...
***
В місті Рівне політичний штиль, 90% депутатів Рівнеради в темі і в долі. Над чим працюють, які проекти для того щоб наздоганяти інші міста, підскажіть, може просто я не в курсі? Поки видно активний дерибан землі і хаотичну забудову. Цікаво, хто купуватиме ті квартири, бурштинщики? - цікаві перспективи для міста вони привезуть.
***
В Хомка стратегія консервативна - аби не гірше. Куплю пару нових тролейбусів, стадіон почну реконструювати, щось ніби робиться, а далі свої питання вирішуватиму. 
***
Основне, аби бюджет нормально поділити між комунальними підприємствами і правильними фірмами. Правильні фірми і комунальні підприємства освоїти навіть той мізер уже не спроможні, але конкурентів не пускають.
***
Наприклад, були кошти на реконструкцію Макарова, більше 45 млн.грн. І це найпомітніше, друбних об’єктів, на які не знайшли виконавців десятки.
***
Тендер на ремонт вулиці Орлова, по якій я їзжу на велосипеді, а голова обласної адміністрації - на джипі провели тільки з третього разу. Роботи в 2017 році так і не розпочали. Виграла Фіалка, а в них стільки замовлень, що вони усе зробити не встигають. Хлопці, по цій вулиці голова ОДА їздить (і я) майте на увазі.
***
А де нові фірми? Прийшли кілька черкаських на ринок рівненського ЖКГ, їх усіма правдами і неправдами не пускають. Про це окремо.
***
А як бізнес немає можливості розвиватися, то й немає з чого зарплати платити, то й люди виїзжають в Польщу.
***
Повертаючись до Львова. Очевидно там не тільки заслуга мера, а й обласна влада показує результат і залучає інвесторів. А в нас сьогодні політична еліта області святкує чергову перемогу, шило змінили на мило, тільки більш досвідчене.
***
Кожному своє.

Святослав Клічук, керівник ініціативи "За чесний тендер", текст зі сторінки на Facebook.

0
Політика Економіка # лідери громадської думки # Святослав Клічук
Найцікавіші матеріали
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі