Чому у Рівному не хочуть фонтан на річці з лайна - заява екологів

Чому у Рівному не хочуть фонтан на річці з лайна - заява екологів
0
Чому у Рівному не хочуть фонтан на річці з лайна - заява екологів

Рівненська громадська організація "Екоклуб" обурена намірами міської влади Рівного на власний розсуд рятувати річку Устю. З цього приводу екологи оприлюднили заяву

Ноу-хау по-рівненськи: мер міста В.Є. Хомко проанонсував облаштування на річці Устя трьох фонтанів-аераторів.

Для цього уже пробурили три свердловини, щоб "діставати чисту артезіанську воду і не просто її впускати в озеро, а розпилювати її і насичувати киснем" (с).

Екоклуб здивований таким рішенням міської ради. Рівне уже значно виснажило артезіанський басейн для питного водопостачання.

А зараз ми будемо використовувати найчистішу артезіанську воду ще й для того, аби розбавляти фекалії в Усті. Наприкінці березня Екоклуб надіслав петицію із підписами 300 рівнян із місцями скидів в Устю та вимогою їх припинити.

Мер відповів, що "розглядається питання щодо забезпечення дотримання природоохоронних вимог та розроблення заходів по виявленню несанкціонованих стоків".

Серйозно, аератори наш план збереження річки?

Крім того з цього приводу заяву оприлюднила і "Рада Реформ Рівного": 

Дякуємо за Вашу відповідь на петицію Екоклуб №243 щодо порятунку Усті від 30.03.2018р. Об’єднання громадських організацій «Рада реформ Рівного» змушена констатувати, що лист не відповідає по суті на жодне з питань петиції. Зокрема, 300 підписів від громади Рівного було зібрано за 2,5 дні під петицією з наступними положеннями:
• Негайно тампонувати (тобто, повністю закрити труби) всі позначені на карті скиди стічних вод та представити публічний звіт про виконані роботи.
• Припинити виділення під забудову ділянок, що не мають каналізації.
• Провести каналізацію по вулицях, де вона відсутня.
• Створити робочу групу зі збереження Усті із числа депутатів міської ради, службовців, науковців та представників громадськості та розробити до кінця 2018 року план заходів з перетворення річки Усті на чисту та безпечну водойму.
• Забезпечити дотримання природоохоронних вимог у заплаві річки Устя.

Відповідь на ці звернення наступна: «на даний час розглядається питання щодо забезпечення дотримання природоохоронних вимог та розроблення заходів по виявленню незаконних скидів в р.Устя».

Екоклуб готовий у будь-який зручний для Вас час безкоштовно продемонструвати безпосередньо на річці кожен зі скидів, вказаних на карті: https://goo.gl/5s1UUU. Немає потреби витрачати на їх пошук бюджетні кошти.

Рада реформ Рівного звертає Вашу увагу, що ігнорування інших піднятих у петиції питань порушує пункт 4.3.3. Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій, Затвердженого Рішенням Рівненської міської ради 16.06.2016р. № 813 «Відповідь на електронну петицію, яка оприлюднюється, обов’язково має містити перелік фактів, аргументів, обставин, які обґрунтовують рішення про підтримку чи непідтримку петиції». Ігнорування Положення є дискредитацією участі громади у підготовці та прийнятті рішень органів місцевого самоврядування.

Вимагаємо дотримуватися Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій та відреагувати на всі підняті Екоклубом у петиції питання щодо захисту річки Устя від несанкціонованих скидів.

0
# Володимир Хомко # Устя # Екоклуб‎
Найцікавіші матеріали
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі