Covid-19 на Рівненщині: головне станом на 12 червня

Covid-19 на Рівненщині: головне станом на 12 червня
0
Covid-19 на Рівненщині: головне станом на 12 червня

Сьогодні, 12 червня, у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг. Фахівці відповіли на актуальні питання, які наразі хвилюють жителів області.

Основні меседжі брифінгу:

– За попередню добу на Рівненщині виявлено 58 нових інфікованих на COVID-19. Станом на ранок 12 червня зареєстровано ще 11 нових випадків захворювання.
Всього за час пандемії зафіксовано 2242 інфікування COVID-19. З них 155 дітей та 357 медпрацівників. Подолали COVID-19 уже 1214 людей. На перевірці в Рівненському обласному лабораторному центрі та Центрі громадського здоров’я є 508 зразків. За період карантину проведено лабораторіями області 19850 ПЛР-досліджень та 2955 тестувань методом ІФА. Показник інцидентності (кількість хворих за останні 7 днів) знизився з понад 20 відсотків до 18.63.

Сьогодні на позачерговому засіданні Уряду розглянуто питання адміністративно-територіальної реформи. Загалом в Україні буде 129 районів, замість 490 існуючих. Для прикладу, зараз є райони, де проживає 5 тисяч людей, і є такі, де 180 тисяч населення. Є великі розбіжності для адміністрування, нарахування субвенцій. У Рівненській області передбачено 4 райони: Рівненський, Сарненський, Вараський, Дубенський. Проект нового адміністративного поділу мають схвалити народні депутати на сесії Верховної Ради України.

–  Підприємство «Азот» є стратегічним об’єктом, там забезпечується інфекційний контроль, зокрема, і щодо можливого поширення COVID-19 серед працівників. На заводі здійснюються усі необхідні карантинні заходи, проводиться постійна термометрія, працівники забезпечені засобами захисту. Незважаючи на це, за інформацією обласного лабораторного центру, на заводі зареєстровано 11 позитивних випадків коронавірусу. Один пацієнт госпіталізований та перебуває на стаціонарному лікуванні. Інші – на самоізоляції, працівники медико-санітарної частини підприємства спільно із сімейними лікарями стежать за станом їхнього здоров’я.

–  Напередодні Всесвітнього дня донора, що відзначається 14 червня, на Рівненщині стартувала акція-марафон «Перемога у нас в крові».
Її запускає Міністерство молоді та спорту України спільно з Червоним Хрестом у всіх регіонах. Мета ініціативи – привернути увагу суспільства до проблеми дефіциту крові в банках крові України. До акції із здачі крові закликають долучитися спортсменів та інших видатних особистостей, щоб власним прикладом показати безпечність цієї процедури та популяризувати здоровий спосіб життя. На сьогодні відбулася зустріч представників управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА з керівниками комунальних закладів спортивного профілю, підпорядкованих управлінню, та обласної молодіжної ради. Імена спортсменів з Рівненщини – учасників акції стануть відомі на наступному тижні.

– Планова госпіталізація в Рівненській області дозволена з початку травня.
Вона здійснюється на підставі направлень сімейного лікаря. Саме він готує всі необхідні документи для проведення госпіталізації, зокрема, і проведення ПЛР-тестування. Всі обстеження, що проводяться за направленням сімейного лікаря, є безоплатними і проводяться за кошти державного або місцевого бюджетів, благодійних коштів. Інші напрямки руху пацієнта теж дозволені, зокрема, й у приватних лабораторних або діагностичних центрах відповідно до цін визначених надавачами послуг. У комунальних закладах ПЛР-тестування коштує від 2000 до 2500 гривень з урахуваннях витратних матеріалів, нарахування зарплат для працівників, утримання установ і оплати енергоносіїв.

– На засіданнях обласних комісій ТЕБ і НС рекомендації розглянути питання про локальне відновлення пасажирських перевезень надано для відповідних комісій при РДА у 9-ти районах.
Це: Демидівський, Дубенський, Дубровицький, Зарічненський, Радивилівський, Корецький, Млинівський, Гощанський і Здолбунівський райони. Також дозволили міжрайонні перевезення між сусідніми районами із цього переліку. Згідно Постанови Кабміну, відновлені міжобласні маршрути, які також йдуть транзитом через Рівненщину. Водії повинні контролювати дотримання усіх рекомендацій головного санітарного лікаря України: заповненість 50% сидячих місць, дотримання дистанції та забезпечення засобами індивідуального захисту.

– У Рівному прийнято рішення відкрити на один день, 14 червня, Агропромисловий ринок, що вулиці на Млинівській, і лише за умов дотримання санітарно-епідеміологічних вимог.
Дане рішення було прийняте для того, щоб сільгоспвиробники мали змогу збувати свою продукцію та з метою перевірки здатності цього ринку працювати в умовах карантину. Міському управлінню Держпродспоживслужби в області доручено здійснити моніторинг роботи ринку і за результатами буде розглядатися питання подальшої його роботи. Також з понеділка, 15 червня, в обласному центрі дозволили у режимі спецперевезень випустити на маршрути ще чверть сотні автобусів. Таке рішення прийняла міська комісія з питань ТЕБ і НС. Підставою став моніторинг ситуації, який показав, що питання скупчення пасажирів у години пік поки – актуальне. На кожен маршрут перевізникам дозволили випустити по п’ять автобусів. Умови перевезення незмінні: пасажирів – не більше кількості сидячих місць, пільговий проїзд поки відсутній, масковий режим.

Читайте також: Дружина Зеленського захворіла на Covid-19

Читайте також: На рівненському підприємстві виявили чотири вантажівки, «забиті» підробленим алкоголем (ФОТО)

Читайте також: Рівнянам на замітку: як працювати в спеку

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі