COVID-19 на Рівненщині: головне станом на 19 травня

COVID-19 на Рівненщині: головне станом на 19 травня
1
COVID-19 на Рівненщині: головне станом на 19 травня

Головні тези про боротьбу з коронавірусом на Рівненщині станом на 19 травня оголосили сьогодні під час традиційного онлайн-брифінгу Рівненської ОДА:

Карантинні обмеження, безумовно, вплинули на економіку області, зокрема, була призупинена робота малого та середнього бізнесу. Це вплинуло на бюджети усіх рівнів. Водночас, за підсумками І кварталу 2020 року динаміка зменшення бюджетних надходжень на Рівненщині не найінтенсивніша. Щодо результатів чотирьох місяців, обласний бюджет виконано на 101,6 відс., місцеві бюджети – 99,4 відс. Рівненщина в умовах карантину працює і немає критичних застережень щодо невиконання бюджету державного, обласного і місцевих бюджетів.

У середу на засіданні Уряду буде розглядатись питання щодо відновлення роботи громадського транспорту. В першу чергу, планується запуск міського та приміського сполучення із низкою карантинних обмежень.

Прийом пацієнтів в лікарні у невідкладному стані медичними працівників здійснюється з дотримання усіх карантинних норм та правил. Однак є випадки, коли не завжди вчасно вдається провести діагностику пацієнту, що надходить в невідкладному стані. Тому медики змушені працювати оперативно, не вивчаючи епіданамнез. Тому і виникають випадки, коли медики інфікуються. Така ситуація сталася у Рівненській ЦМЛ, де 33 медиків мають підтверджений діагноз Covid-19. Вогнище локалізовано. Заклад надалі лікуватиме пацієнтів із коронавірусом, а планову допомогу згідно наказу МОЗ.

В області проводиться системна робота щодо збереження лікувально-профілактичної мережі. Водночас, є заклади, які не в змозі заключити угоди з НСЗУ не лише через малу кількість пацієнтів, а й через невідповідність матеріально-технічної бази. Такі заклади реорганізовують. Так, наразі триває реорганізація в протитуберкульозній службі – Страшівської та Острожецької лікарень. Під час реорганізації вони стануть структурними підрозділами Рівненського обласного протитуберкульозного диспансеру. На наступних комісіях обласної ради буде розглядатися питання реорганізації санаторіїв у Козині, Новоставі та Костополі.

Торік було створено 50 місць масового відпочинку населення на воді, з них 18 пляжів. У цьому році, у зв'язку із розповсюдженням COVID-19, такі рішення ще не прийняті, роботи по обстеженню та очищенню дна акваторії водойм на період карантину призупинені, тому казати, скільки буде функціонувати легальних пляжів, ще зарано.

Читайте також: На Рівненщині таки знайшли гроші, аби заплатити медикам

1
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі