Covid-19 на Рівненщині: головне станом на 3 червня

Covid-19 на Рівненщині: головне станом на 3 червня
2
Covid-19 на Рівненщині: головне станом на 3 червня

Сьогодні, 3 червня, у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг. Експерти відповіли на запитання, які наразі хвилюють жителів області.

Основні меседжі брифінгу:

– Управлінням охорони здоров’я на виконання розпорядження голови ОДА була створена комісія щодо розслідування спалаху коронавірусу серед медиків обласної клінічної лікарні.
Рішення комісії оприлюднені на сайті ОДА та скеровані до виконання керівництву лікарні. Відповідно до рішення комісії головним лікарем було притягнуто до дисциплінарної відповідальності працівників, у тому числі і медичного директора закладу. До управління охорони здоров’я жодних заперечень щодо висновків комісії не надходило.

– Більшість медиків обласної лікарні, які були інфіковані COVID-19, вже одужали.

– Підтверджений один випадок інфікування COVID-19 у молодшої медичної сестри Рівненського обласного протипухлинного центру.
Вона перебуває на самоізоляції. ПЛР-тести контактних осіб показали негативний результат. Протипухлинний центр продовжує працювати у звичному режимі.

– Підтверджені випадки захворювання медпрацівників Дубенської міської лікарні.
У закладі працює комісія з епідрозслідування, встановлюються факти поширення інфекції. Медпрацівник, який проживає у селі Ступно Здолбунівського району, перебуває під наглядом сімейного лікаря, надання амбулаторної допомоги не потребує.

– Окрім голови адміністрації, у Березнівській РДА підтверджено захворювання у ще одного працівника з села Бистричі.
Встановлено, що серед контактних осіб інфіковано ще двоє його родичів. Усі проживають у Бистричах.

У зв’язку з покращенням епідситуації в окремих районах області 3 червня на засіданні обласної комісії з ТЕБ і НС прийнято рішення рекомендувати відповідним місцевим комісіях розглянути питання про відновлення внутрішніх пасажирських перевезень у Демидівському, Дубенському, Дубровицькому, Зарічненському, Корецькому та Млинівському районах, але з дотриманням рекомендацій МОЗ. Районні комісії мають прийняти відповідні рішення.

– Також зараз розглядається питання про відновлення перевезень
між Дубровицьким і Зарічненським, а також Дубенським, Млинівським і Демидівським районами.

– Такі маршрути, як Рівне-Корець, Рівне-Дубно, Рівне-Сарни наразі не відновлюються.
Це питання буде розглядатися після зменшення захворюваності на коронавірус.

– Якщо людина потребує невідкладної або екстреної допомоги, вона транспортується спецтранспортом, що є на базі екстреної меддопомоги
, ЦРЛ, міських лікарень, центрів ПМСД. У разі планової госпіталізації пацієнта, є спеціально розроблені маршрути. Якщо немає можливості самостійно дістатися до медзакладу, транспортування організовується органами місцевого самоврядування до медичного закладу вищого рівня за скеруванням сімейного лікаря.

– Послаблення карантину на Рівненщині залежить від трьох чинників.
По-перше, кількість заповнених ліжкомісць в інфекційних відділеннях з хворими на COVID-19 не повинно перевищувати 50%. Цей показник у нас позитивний. По-друге – необхідна кількість ПЛР-обстежень. Тут наша область серед лідерів. Останнє і єдине, що нас стримує – те, що упродовж 7 днів кількість хворих повинна не перевищувати 150 осіб. На жаль, сьогодні така ситуація у нас не підтверджується.

– У багатьох районах спостерігається ріст захворюваності
, тому місцевим адміністраціям рекомендовано посилити дотримання карантинних вимог на підприємствах, організаціях, у сфері торгівлі. Інших рішень щодо послаблення обмежень в установах, які здійснюють обслуговування населення, наразі не приймається. Епідситуація аналізується і, у разі покращення, на комісії ТЕБ та НС розглядатимуть питання послаблення карантину.

– Наказом МОЗ прописаний чіткий алгоритм діагностики методом імуно-ферментного аналізу (ІФА)
. У Рівненській області таке дослідження можуть проводити 17 лабораторій. Визначено основні бази діагностики: Сарненська ЦРЛ, Дубенський пологовий будинок, Рівненська міська лікарня, обласний клінічний лікувально-діагностичний центр та Центр громадського здоров’я. Визначено алгоритм та шляхи доставки біоматеріалу до лабораторій для ІФА-тестування. Вирішується питання щодо внесення змін до відповідної обласної програми і виділення цільових коштів для придбання ІФА-тестів. На сьогодні лікувально-профілактичні заклади мають можливість самостійно закуповувати ІФА-тести і проводити діагностику.

Читайте також: У Рівному планують відновити ще п’ять маршрутів⠀

Читайте також: В сорока місцях Рівненщини встановлять камери фотофіксації порушень (СПИСОК)

Читайте також: З 5 червня в Україні повноцінно запрацюють кафе, будуть відновлені польоти та служби в храмах

2
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі