Депутат міськради показав, скільки і куди витрачаються гроші рівнян [ІНТЕРАКТИВНА КАРТА]

Депутат міськради показав, скільки і куди витрачаються гроші рівнян [ІНТЕРАКТИВНА КАРТА]
0
Депутат міськради показав, скільки і куди витрачаються гроші рівнян [ІНТЕРАКТИВНА КАРТА]

Вчора у Рівному презентували корисний і практичний інструмент - Бюджетну інтерактивну карту Рівного. Вагомий плюс новоствореного сервісу - він працюватиме саме для рівнян, адже кожен зможе побачити куди і на що пішли гроші платників податків. За словами ініціатора депутата Рівнеради Назарія Поліщука, поки це лише стартова версія, яку будуть розширювати і поступово додавати нові функції та витрати за управліннями.

Подібні інтерактивні карти інформаційний аналітик Назарій Поліщук презентував і раніше. Зокрема давно існує карта підтоплень міста Рівне, карта карту фінансування ОСББ, карта фінансування гуманітарної сфери міста тощо. Тепер депутат презентував нову «Бюджетну карту міста». Каже, така карта допоможе рівнянам зрозуміти на що ж витрачають їх кошти, пише Голосно.

- Ми проаналізували, які капвидатки за 2017 рік здійснили п’ять основних управлінь нашого міста. Це управління спорту сім’ї та молоді, управління освіти, управління культури та туризму управління житлово-комунального господарства і управління економіки. Всього за нашими підрахунками, виходячи з відповідей відповідних управлінь, на капвидатки в Рівному пішло понад 150 мільйонів гривень. Найбільше коштів було освоєно управлінням економіки на реалізацію муніципальної програми сталого розвитку (близько 55 мільйонів гривень). Майже 50 мільйонів гривень – управління ЖКГ, понад 20 мільйонів гривень управління освіти, 15 мільйонів гривень управління культури та туризму і найменша сума – 5 мільйонів гривень – управління спорту сім’ї та молоді Рівненської міської ради, - розповідає Назарій Поліщук.

На сервісі є кілька сотень об’єктів Рівного, які реконструювали, добудовували або ж на них були здійснені витрати по капвидатках. Це і дитячі садочки, і житлові будинки, і дороги, і інженерні комунікації, і спортивні об’єкти, заклади культурної сфери тощо. Словом усе, що фінансували із капітальних видатків міста.

 

- Ми не просто показали, які кошти були освоєні тим чи іншим управлінням, ми показали всі ці об’єкти на карті, де можна ввести адреси і подивитися,що ж було зроблено за тіє адресою. Наприклад, ЗОШ №27 вказується, що у 2017 році було проведено утеплення; скільки це утеплення коштує, яка фірма реалізовувала цей проект, - зауважує депутат.

Відповідно до оброблених матеріалів, найдорожчим об’єктом стала вулиця Романа Шухевича, вірніше її частина. Торік там розпочали ремонтні роботи, які для платників податків уже обійшлися у понад 17 мільйонів гривень. Дорого обійшлося і встановлення сміттєвих майданчиків вартістю від 30 до 40 тисяч гривень. Торік таких майданчиків з’явилося 45.

За словами фахівців, незабаром на карті з’являться і ті об’єкти, які планують відремонтувати, реконструювати за капітальні видатки у 2018 році, аби рівняни бачили, що влада планує зробити.

Начальники управлінь кажуть, що подібна карта їм лише допоможе у роботі. Адже, якщо карта «приживеться», то через кілька років матиме свою історію. І тоді, то значно простіше буде знайти «історію фінансування» будинку, дороги, чи майданчика.

0
Найцікавіші матеріали
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі
Чи будуть введені обмеження електропостачання в Україні
0
Читати далі
В Обарові відремонтують амбулаторію, а в Сарнах - дорогу
0
Читати далі
Житель Рівненського району за образу співмешканки помстився ударом ножа у живіт
0
Читати далі
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі