Тонкощі оренди квартири у Рівному: як не стати жертвою шахраїв

Тонкощі оренди квартири у Рівному: як не стати жертвою шахраїв
1
Тонкощі оренди квартири у Рівному: як не стати жертвою шахраїв

Реалії нашого життя такі, що далеко не кожен громадянин забезпечений власним житлом. Студенти, молоді сім`ї, або особи, що приїхали на заробітки з інших міст, - зазвичай знімають квартири, адже можливість назбирати достатню суму для покупки власного будинку чи квартири мають далеко не всі, а взяти іпотечний кредит не кожен наважиться. 

Раніше ми Вам розповідали, як і де найкраще придбати квартиру, а сьогодні ми хочемо поділитися порадами,як зняти квартиру у Рівному . Адже люди, які орендують квартири вже довгий час, стверджують, що головний помічник у даній справі - уважність. Саме вона допомагає уникнути багатьох несподіванок та непорозумінь як на етапі пошуку та вибору, так і на етапі заселення. 

Бюджет

Найчастіше, під час пошуку квартири ми відштовхуємось насамперед від суми, яку готові віддавати щомісяця за проживання. Про те, як розраховувати свій бюджет, ми писати не будемо, адже для кожного існує своя система щодо ведення особистих фінансів. Однак, слід розуміти, що у більшості випадків підписання нового договору найму житла вам доведеться відразу заплатити за перший місяць проживання та авансом ще за останній місяць. Ця сума до того ж буде слугувати вартістю покриття можливого псування наявного майна з вашої вини або поломок техніки. 

Місце проживання

Не менш важливе значення має розташування майбутнього житла. Радимо вам по можливості підбирати квартиру ближче до місця роботи, адже це дозволить вам заощадити час, гроші на проїзд та найголовніше - нерви. Якщо з якихось причин це неможливо, то радимо звернути увагу на наступні важливі моменти інфраструктури: 

Транспорт (Наявність прямого маршруту автобуса чи маршрутного таксі до місця роботи, пішохідний маршрут до транспорту, близькість до метро і тд);

Освіта (Дитячий садочок, школа, університет, центри розвитку, гуртки і тд);

- Магазини та ринки (Наявність поблизу магазинів, супермаркетів, ринків);

- Лікувальні установи (Лікарні, поліклініки);

- Відпочинок та розваги (Парки, водойми, дитячі майданчики, торгівельно-розважальні центри і тд);

Інше ( Хороше освітлення шляхів ввечері, людяність та ін).

Безпосередньо процес пошуку

Якщо у вас немає часу на самостійне "вивчення" сайтів агентств нерухомості й перечитувати газети  і журнали, то ідеальний варіант для вас звернутися в агентство нерухомості. Зазвичай тут вам запропонують залишити заявку і пообіцяють зв`язатися найближчим часом. Варто зазначити, що вам необхідно буде оплатити послуги агентства, найчастіше це 50% від місячної вартості проживання.

Якщо ж кошти на агентства витрачати не збираєтесь, пошук в інтернеті саме для вас, адже він розрахований на людей які мають бажання та час зайнятися самостійним, ретельним пошуком найбільші відповідного до власних критерій житла. 
Існує також старий, хороший метод пошуку, як дошки оголошень, газет та журналів.

Також часто завдяки опитуванню знайомих та друзів можна знайти хороший варіант для житла. Таким чином у вас більше шансів на позитивний результат, однак є одне "але", шанси потрапити в заплановану цінову категорію та місце розташування - невеликі.  

Перегляд

Перегляди - найбільш витратна за часом частина підбору нового житла. Якщо ви працюєте, працює господар будинку чи квартири, працює ріелтор, вам потрібно заздалегідь узгодити прийнятний для всіх час перегляду житла.

На що варто звертати увагу під час "ознайомлення" з житлом: 

Перше враження: Якщо вам не сподобалась квартира з першого погляду, тоді не варто себе пересилувати і подумки вмовляти. Бо перше враження, чи не найголовніше у цій справі. 

Якщо ж з першим враженням у вас все чудово склалось, варто оцінити загальний стан квартири, а саме у якому стані меблі, побутова техніка і тд. 

Власник квартири: Не менше першого враження і стану квартири впливає контакт з власником. Адже досить часто кожен з нас зіштовхується з ситуацією, коли ми не подобаємося людині, а вона нам. В такому випадку спільну мову знайти фактично - неможливо, і подальші взаємини не будуть продуктивними. 

У разі поломки (в силу своєї старості) хто буде платити за поломку техніки, заміну проводки, сантехнічні роботи і тд.  Для цього існують так звані господарські домовленості. Звичайно, всі ситуації передбачити неможливо, але всерівно в загальних рисах це варто обговорити з власником. 

Умови та вартість оплати: Якщо квартира вам сподобалась і ви вже уявляєте, як тут проживаєте, не слід зволікати, можна сміливо домовлятися  і.. поторгуватися. Звичайно, тут теж потрібно сподобатися власникові квартири :) При цьому слід враховувати валюту оплати, завжди виходьте з того у чому вас доходи, аби не стати жертвою валютної кризи. 

Підписання договору

Зазвичай договори найму стандартні:

- Предмет договору з вказаною наступною інформацією: адреса, кількість кімнат, площа, якщо це багатоповерхівка, відповідно -  поверх, все майно і звичайно, документи - підтвердження права власності на квартиру її власника.

- Паспортні дані сторін.

- Обов`язки та відповідальність двох сторін.

- Термін дії договору і умови його продовження. 

- Умови розірвання довгострокового договору і його підстави.

Договір найму незважаючи на те, що не має нотаріального затвердження, є документом, за яким можуть бути пред`явлені претензії у разі порушення прописаних у ньому пунктів домовленостей. 

Якщо є ви все-таки вирішили винаймати житло з допомогою агентства, то весь процес підготовки документів беруть на себе фахівці. Але якщо угоду складаєте безпосередньо ви з власником, то ви повинні розуміти, що лише ви двоє несете відповідальність за правильне складання договору. 

Після підписання документів, слід ще раз ретельно оглянути квартиру, адже якщо ви знайдете недоліки, слід погодити їх відразу на місці.

Варто пам`ятати: 

- При перегляді квартир в інтернеті, слід ретельно переглядати фотографії, адже якщо в оголошенні лише одне фото, погодьтеся, це викликає сумніви. 
- Якщо вам пишуть або розповідають про середній стан квартири, слід по-можливості перевірити власне самому, аби квартира не виявилась рівнем нижче.
- Якщо для вас важливим критерієм є тиша та спокій, не бійтеся запитувати у власників про сусідів. 

- Завжди домовляйтеся про все з власником і розпитуйте.

Ми ж у свою чергу маємо надію, що наші поради стануть вам у нагоді. І згодом кожен з вас зможе придбати таке омріяне, власне житло.

 

1
Наука і технології # Рівне # корисні поради # Дом Ріа # Зняти житло # Оренда житла
Найцікавіші матеріали
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі
Пташки для понтонно-мостового полку передали депутати Рівного
0
Читати далі
Для відновлення лікарень Рівненщини виділять понад 800 млн грн
0
Читати далі
США передали Україні зброю, конфісковану в Ірану
0
Читати далі
кремль посилює фейки про атаки на ЗАЕС
0
Читати далі
Мінкульт визнав пересувний цирк критично важливим для економіки
0
Читати далі