Лайфхак для успішних: як у Рівному знайти роботу мрії

Лайфхак для успішних:  як у Рівному знайти роботу мрії
0
Лайфхак для успішних:  як у Рівному знайти роботу мрії

Пошуки ідеального місця роботи - одна з головних цілей у житті фактично кожного. Дуже часто рівняни зіштовхуються з проблемою пошуку роботи. І це стосується не лише студентів, а й досвідчених працівників. Однак, досвіченим працівникам перед тим, як планувати зміну роботи варто зважити всі "за" та "проти", об'єктивно оцінити свої можливості та подальші перспективи.
Ми ж у свою чергу підготували сім секретів, як знайти роботу мрії в Рівному. Отож, поїхали. 

  1. Перш за все -досвід роботи.

Під час влаштування на роботу, роботодавці оцінюють стабільність нового працівника, вміння "влитися" у колектив, здатність пристосовуватися та навчатися новому. Погодьтеся, ніхто не буде поспішати брати до себе на роботу людину, яка має за спиною десяток, а то й більше різних місць роботи. Такий фактор є більше мінусом ніж плюсом під час працевлаштування, адже навіть найкращі якості та навички у даному випадку просто відходять на так званий другий план. 
Але й довготривале "засиджування" на одному місці теж далеко не перевага. В такому випадку працівника дуже складно "переформувати" під новий "клімат".

Що ж до студентів зрозуміло, що під час навчання в університеті у більшості як такого досвіду роботи просто немає. Але якщо ви студент і все ж вирішили влаштуватись на роботу, то потрібно чітко визначитись зі спеціальністю. Бажано знати все про бажану роботу, а в ідеалі - підшукати працю за фахом. Це одночасно досвід та корисні навички. Звісно, що на повну зайнятість навряд чи вийде влаштуватись. А от на половину робочого графіку все ж можна домовитись. 

Взагалі з точки зору роботодавців, хорошим показником є те, якщо працівник пропрацював на одному місці 3-5 років, адже така людина не здатна до "стрибань" з місця на місце.

  1. Другий пункт - визначитись з розміром заробітньої плати.

Так-так. Цей пункт є немаловажливим, адже кожен прагне до підвищення власних доходів. Працівник який обирає собі роботу повинен розуміти й знати, який нині рівень оплати у тій чи іншій сфері. Аби в певний момент не виявилось, що ви вже досягли "піку" заробітної плати, в той момент, коли ваші очікування та бажання були далеко не на цьому рівні. В такому разі потрібно не боятися, а йти на перемовини з начальником. 

  1. Власний розвиток ще нікому не завадив.

Бажання бути кращим у своїй сфері - ідеальний мотиватор для подальших звершень. Доведіть свою професійність за допомогою здобутих під час курсів підвищення кваліфікації відповідним документом - сертифікатом. До слова, нині у багатьох рівненських університетах на факультетах організовують спеціальні фахові курси, тренінги після проходження яких вручають сертифікати та дипломи, які власне засвідчують, що людина здобула певні навички та знання. Такі засвідчуючі документи завжди відіграють позитивну роль під час працевлаштування.

  1. Відбирайте найкращих, перевірених роботодавців. 

Сьогодні існує безліч сайтів, на яких розміщують різні вакансії. Однак краще дотримуватися принципу "довіряй, але перевіряй". Слідкуйте за рейтингами, читайте відгуки, перевіряйте списки компаній з хорошою репутацією. Якщо натрапили на хороше оголошення - подавайте своє резюме. Якщо ви змінюєте роботу - напишіть короткий мотиваційний лист про свою готовність на перехід у новий колектив. Не забувайте розповісти про свої переваги та професіоналізм. 

  1. Анонімне резюме. 

Цей пункт більше передбачений для людей, які прагнуть змінить своє місце роботи. На сьогодні багато сайтів дозволяють розмістити таке анонімне резюме. Це допоможе вам вберегтись від дострокового звільнення з поточного місця роботи. Не бійтеся вказувати, що на даний час ви працюєте й готові до нових пропозицій. Але сильно не захоплюйтесь таким описом, аби не написати надто багато деталей, за допомогою яких вас можна буде легко встановити. Якщо не конкретно вашу особу, то місце роботи - точно. 

  1. Спілкування ще ніхто не відміняв.

Принцип "сарафанного радіо" завжди працював, працює й буде працювати. Частіше спілкуйтеся з колегами, відвідуйте тематичні форуми, на допомогу прийдуть ті ж самі курси підвищення кваліфікації, дискутуйте, не бійтеся висловлювати свою точку зору. У такому середовищі існує  можливість бути поміченим. Дуже часто на такого роду заходах організатори підшуковують собі новий, активний персонал, так звану "молоду кров". Студентам це також стане в нагоді, адже чим раніше ви розпочнете свою кар`єру, тим у подальшому вам буде легше.

  1. Реально оцінюйте свої навички та можливості. 

Хвалитися й розповідати про себе можна дуже багато. Але за людину говорять лишень її вчинки. Під час співбесіди або написання резюме варто вказати хоча б 3 своїх основних досягнення. Розкажіть про свої переваги над іншими. Не слід фантазувати про себе, адже в подальшому під час роботи буде видно всі нюанси, тому краще говорити правду, ніж потім все обернеться ганебним звільненням. 

Пам'ятайте, якщо ви новачок і ще ніде не працювали, побудову кар'єри можна почати з малопрестижної роботи. Основне - ваша ціль, бажання працювати та наполегливість. Бажання та щира зацікавленність - ключовий компонент розвитку успішної кар`єри. 

 

Фото ілюстративні 

 

0
Наука і технології # Рівне # робота # вакансії
Найцікавіші матеріали
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі
У мережі вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2 — у роковини катастрофи на ЧАЕС
0
Читати далі
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
0
Читати далі
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
0
Читати далі
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
0
Читати далі
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі