Як вигідно орендувати у Рівному квартиру

Як вигідно орендувати у Рівному квартиру
0
Як вигідно орендувати у Рівному квартиру

Власне житло.. мрія майже кожної людини. Однак, далеко не всі можуть дозволити собі придбати новеньку квартиру чи будинок. Але якщо хочеться жити окремо й мати свій "куточок" існує чудова альтернатива - оренда житла. За статистикою понад 400 тисяч українських сімей живуть саме у орендованій оселі. Така тенденція популярна й у Рівному. Експерти стверджують, що у великих містах приблизно 20% жителів мешкають в орендованій оселі.

Мабуть кожен чув історії від знайомих або ж друзів, що нерідко можна потрапити на аферистів, які "кидають" з житлом, або ж у квартирі було повно неочікуваних "сюрпризів", про які навіть приблизної згадки у оголошенні не було.

Оренда квартири у Рівному - явище дуже розповсюджене. В свою чергу, ми ж з партнерами підготували для вас низку порад, як убезпечити себе від так званих квартирних шахраїв.

Де шукати квартиру?

Нікому не секрет, що зараз більшість людей сидить у мережі "інтернет", і відповідно саме там шукає собі житло, користуючись сайтами, які спеціалізуються у сфері нерухомості. Але слід за ними не відстають звичайні дошки оголошень. Тут потрібно бути дуже обачними, знаходити справді перевірені сайти, з хорошою статистикою та відгуками. На сьогодні пропозицій дуже багато, але як правило, у більшості випадків оголошення залишають саме посередники.

Якщо ви вже вирішили орендувати квартиру таким чином, то слід дотримуватись звичайних правил, аби ваші гроші були направлені у правильне русло, а ви вдало орендували бажане житло.

Перш за все, не слід оплачувати будь-які послуги посередника, й не сплачуйте власнику жодні відсотки чи завдатки до тих пір, поки ви не укладете договір оренди. Якщо ж до цього моменту вас просять внести хоч якісь кошти, це повинно насторожувати.

Не соромтесь попросити у власника житла показати вам документи на квартиру чи будинок, не зайвим буде попросити паспорт. Будьте уважними, перевірте факт - хто ще має право власності на обране вами житло.

Якщо ви перейшли до етапу перегляду житла, якомога більше розпитуйте, детально вивчайте недоліки чи дефекти у квартирі. Відразу перевіряйте справність всієї техніки, цілісність меблів. Якщо ж знайшли дефекти, чи несправності відразу, ще до підписання договору, повідомляйте власника, аби згодом вам не довелось компенсувати кошти за те до чого ви зовсім не причетні. Іноді власники вирішують запропонувати ціну нижче середньої на ринку, якщо вам також надійде така пропозиція - обов'язково поцікавтесь у чому така щедрість.

Найголовніше пам'ятайте: договір оренди важливий документ, обов'язково перевіряйте достовірність всіх даних.

Чи залежить ціна оренди від сезону?  

Так, слід враховувати, що дуже часто вартість оренди оселі залежить від сезону. За статистикою, наприкінці літа оренда квартири стає більшою, це обумовлено тим, що на навчання повертаються студенти, а у великі міста - сезонні працівники.

Найвигідніші пропозиції з`являються саме на початку літа і в кінці року. Маленький секрет, що під час зростання цін на комуналку багато власників квартир просто не дозволять собі тримати їх порожніми. Це припадає період з жовтня по грудень, тоді найпростіше знайти найбільш вигідний для вас варіант. 

Пам'ятайте, найголовніше у вашому пошуку помешкання - ваша пильність. Обирайте за покликом серця й бажання, але не забувайте, що комфорт залежить лише від вас. Ми у свою чергу бажаємо вам вдалого вибору, надіємось, що наші поради - це лишень хороше нагадування таких простих та елементарних правил, які є надзвичайно важливими у такій нелегкій справі. Бажаємо, щоб Ви якомога швидше здійснили свою мрію й придбали власне сімейне гніздечко.

 

 

Фото ілюстративні 

 

 

 

 

 

 

 

0
Наука і технології # Рівне # ДомРіа # Оренда квартири
Найцікавіші матеріали
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі
У мережі вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2 — у роковини катастрофи на ЧАЕС
0
Читати далі
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
0
Читати далі
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
0
Читати далі