Оренда спецтехніки: Чи можливо рівнянам на цьому заробити?

Оренда спецтехніки: Чи можливо рівнянам на цьому заробити?
0
Оренда спецтехніки: Чи можливо рівнянам на цьому заробити?

Автоспецтехнікою називають такі машини й механізми, за допомогою яких можна виконати будь-які вузькоспеціалізовані види роботи. На сьогоднішній день майже не залишилося області діяльності людини, в якій не застосовувалися б різні види автомобільної техніки спеціального призначення. Вона дозволяє вирішувати багато важких завдань. Ба, більше, нині спецтехніку використовують не лише на різних підприємствах, а й у повсякденному, домашньому господарчому житті.

Якщо наприклад, необхідно перевезти негабаритний вантаж нестандартних розмірів або важкої ваги, яка перевищує норму (38 т), то без спеціального низькокрамного трала з потужними тягачем, аж ніяк не обійтись. А викопати котлован без допомоги екскаваторів - аж ніяк не вийде. 

Автомобільну спецтехніку умовно можна поділити на декілька видів, і всі вони відрізняються за наступним функціональним призначенням:

1. Вантажна техніка;
2. Збиральна,
3. Сільгосптехніка,
4. Будівельна та будівельно-дорожня
Існують звичайно й інші види автомобільної техніки спеціального призначення. З розвитком народного господарства, сфер життєдіяльності людини, різновидів спецтехніки стає все більше і більше.

Чи можливо заробити рівнянам на оренді спецтехніки?

Прокат чи оренда спецтехніки, як бізнес, поширений практично у всьому світі, в тому числі й в Україні. Така діяльність, звичайно,як і будь-яка інша вимагає значних капіталовкладень, але якщо все продумати до дрібниць, скласти бізнес-план, то можна отримувати доволі непоганий та стабільний дохід. Тому в цій статті ми поговоримо, як саме організувати бізнес по оренді спецтехніки, та чи взагалі можливо заробити на цьому пересічному рівнянину. 
Як раніше ми вже писали, ні одне будівництво не обходиться без спеціальної техніки. Але не всі будівельні фірми мають можливість придбати увесь перелік будівельної спецтехніки, тому найчастіше -  беруть її в оренду.

Подібна ситуація доволі часто складається з сільськогосподарською технікою, адже звичайний фермер навряд чи зможе купити собі все потрібне обладнання, тому теж співпрацює з фірмами, які дають у прокат спецтехніку.

Оцінка ринку техніки

Перш ніж ви вирішите відкрити підтриємство з прокату спеціальної техніки, радимо поцікавитись, на що попит - більший. Тут можна обрати різний варіант: придбати техніку, яка може використовуватись у декількох напрямках, або навпаки, техніку вузької спеціалізації, яка хоч і потрібна рідше інших, але аналогічної немає ні в одній фірмі. 

Ще одне важливе питання, яке виникає: яку ж техніку обрати? Адже можна взяти як нову, так і вживану. Та й виробник може бути різним, як вітчизняний, так й імпортну, яка до речі, користується чималим попитом.

Якщо ж ви вирішили придбати вживану техніку, тоді найкраще обирати відомі бренди. Адже як відомо, нічого вічного немає, тому при поломці вам буде легше знайти потрібні запчастини.
Також немаловажливим питанням та кроком є реєстрація вашого бізнесу. Тут лишень два варіанти: або ви працюєте як фізична особа - підприємець, або відкриваєте юридичну особу - приватне підприємство.

Якщо підприємство належить одній людині, тоді краще зареєструвати ФОП, а всю техніку оформити як особисту власність. У даному випадку можна застосовувати більш просту-спрощену систему оподаткування. Подібна реєстрація буде набагато простішою, піж відкрити ПП. Але в такому разі, з великими клієнтами буде трохи скрутно працювати, оскільки вони переважно працюють з ПДВ. Ну і звичайно, ПП вселяє більше довіри, ніж ФОП.
А така техніка, як трактори, бульдозери, підйомні крани, електрокари, катки, автогрейдери, снігоприбиральні машини згідно з Законом України, повинна бути зареєстрована в обов`язковому порядку в Держтехнагляді. 

Не менш важливий пункт: підбір кадрів


Для початку роботи, слід визначитися з вибором оператора, який повинен мати досвід роботи як з людьми, так і технікою і підходити до справи з відповідальністю. Саме від грамотності оператора в більшості випадків залежить робота всього підприємства. Навіть вік має значення,оскільки деяка техніка вимагає фізисної сили. Хороший спеціаліст крім документа, який підтверджує високий рівень спеціалізації, повинен мати посвідчення про проходження спецкурсів. 
Останнім часом почастішали крадіжки дороговартістної спецтехніки зі стоянок саме у нічний час доби, тому також варто подбати про те, як краще убезпечити техніку від угону.

Тому для себе треба усвідомити ряд правил: 

1. Залишати техніку на ніч лише на стоянці, яка охороняється. Якщо ж плануєте техніку зберігати на власній території, то слід подбати про охорону та камери спостереження.

2. Заводські замки на транспорті - замінити. Бо більшість фірм роблять їх однаковими на всі машини однієї моделі. 

3. А саме тухніку обладнати сигналізацією.

4. Зайвою не буде супутникова система стеження.

Вартість оренди спецтехніки 

Вартість оренди спецтехніки може коливатися від 20$ до 50$, все залежить від регіону та виду техніки. Але якщо техніку орендують на тривалий час будівельні фірми, тоді ціна за годину значно знижується. Техніка, яка зайнята цілий день і працює в середньому 8 годин на добу, то за 20 робочих днів приносить прибутку в 5000$. Але слыд зазначити, що варто також враховувати заробітню плату машиністам. 

Виходячи з простої арифметики, з урахуванням простою техніки взимку, екскаватор, куплений приблизно за 30 000$, має окупитися за рік і два місяці, й надалі буде приносити, 3,500$ чистого прибутку. 

 

 

 

 

 

0
Наука і технології # Рівненщина # спецтехніка # ДомРіа
Найцікавіші матеріали
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі
У мережі вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2 — у роковини катастрофи на ЧАЕС
0
Читати далі
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
0
Читати далі
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
0
Читати далі
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
0
Читати далі
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі