«Фізику ніхто не відміняв»: на Рівненщині прогнозують ускладнення на дорогах

«Фізику ніхто не відміняв»: на Рівненщині прогнозують ускладнення на дорогах
0
«Фізику ніхто не відміняв»: на Рівненщині прогнозують ускладнення на дорогах

На Рівненщині з ночі на 24 грудня найбільше засніжило південно-західну частину області. Про це Суспільному повідомили у Службі автодоріг. Там додали, що прогнозують снігопад до кінця п’ятниці і наразі на деяких територіях залучають додаткову спецтехніку. Зривів у русі громадського транспорту станом на ранок не було, а до ранку суботи не виключають ускладнень.

Державні дороги

Дороги державного значення знаходяться у віданні Служби автодоріг, працюють на них приватні підрядники. Зі слів речника шляховиків області Дмитра Леонтіюка, наразі працює 62 спецавто та понад 80 робітників. Співпрацюють із поліцейськими, які моніторять, зокрема, ситуацію в селах.

«Сторона Дубна й Радивилова – сильно засипає. Наразі збираємо інформацію по півночі області, там також снігопад посилився. Якщо говорити про державні дороги, то ускладнень чи заторів немає, все у штатному режимі. Там, де циклон сильніший – там підрядники переорієнтовані на так зване «посилення ланки снігочищення», тобто машини курсують парами, щоб більш ефективно знімати снігову кашу. Об’єктивно – погодні умови дещо складніші, ніж були цього року», – каже Леонтіюк.

Там, де снігу випало більше, виводять додаткову техніку, аби очищати узбіччя. Снігопад прогнозують до кінця доби.

«Поки що все контрольовано і якихось явних загроз немає. Поки що всього вистачає», – зазначив Леонтіюк.

Місцеві дороги

Місцеві дороги, тобто шляхи між населеними пунктами, знаходяться у віданні обласного департаменту будівництва та архітектури. Його представник Віталій Кончук журналістам успільному розповів, що станом на ранок 24 грудня усі шляхи є проїзними. Загалом обслуговують понад три тисячі кілометрів.

«Ми моніторимо прогноз і я хотів би попередити про несприятливі погодні умови. Вони не будуть візуально спостерігатись, але матимуть певні наслідки. Ввечері сніговий покрив почне танути, на нього почне падати дощ і під ранок це все буде замерзати. Шляхи будуть оброблені, але пильність зайвою не буде. І поспішати точно не потрібно, фізику ніхто не відміняв», – сказав начальник відділу технічного нагляду управління дорожнього господарства обласного буддепартаменту Віталій Кончук.

Що кажуть на автостанціях

На центральному автовокзалі та автостанції «Чайка» журналістам розповіли, що станом на ранок п’ятниці зривів на маршрутах не було.

«Зараз все їде, все нормально, без перебоїв. Рейсів не скасовували, будемо бачити до кінця дня, як воно буде», – сказав директор центрального автовокзалу Павло Мінчук.

«Поки зривів не було, всі приїжджають, перед трьома вихідними перевізники самі зацікавлені приїхати. Але снігопад, власне, тільки-тільки набирає обертів. Поки нарікань особливих не чув. В нас, якщо тривало сніжить, то на гощанському напрямку, де відкрита територія, трохи складніше. Але водії знають, куди звертатись», – зазначив директор автостанції «Чайка» Олександр Рашкевич.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
У Рівному неповнолітні на самокаті врізалися в авто
0
Читати далі
У Вараші внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст
0
Читати далі
Легковий автомобіль, ремонт приміщення ЦНАПу та ліфтів у Рівному: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині затримано правоохоронця, який налагодив схеми уникнення мобілізації
0
Читати далі
росія навряд чи спроможна захопити Харків без додаткових сил, але прагне заволодіти Вовчанськом
0
Читати далі
Чи потрібно українським дітям за кордоном ходити у дві школи: відповідь МОН
0
Читати далі
На Рівненщині затримали агента фсб, який готував ракетні удари по області
0
Читати далі
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі