Головне про COVID-19 на Рівненщині станом на дванадцяте травня

Головне про COVID-19 на Рівненщині  станом на дванадцяте травня
0
Головне про COVID-19 на Рівненщині  станом на дванадцяте травня

Під час щоденного онлайн брифінгу Рівненської ОДА сьогодні було озвучено основні моменти про боротьбу із COVID-19 в області:

— На Рівненщині є 21 об’єкт обсервації на 1360 місць. Це гуртожитки, готелі, санаторії. Людина не сплачує за проживання, разом з тим харчується за свої гроші. З початку карантину на обсервації перебувало 12 чоловік, на самоізоляції - 220 осіб, а кордон України перетнуло більше 3300 осіб Рівненщини. Людям, які прибули в Україну, потрібно звертатися на гарячу лінію ОДА – 0 800 500 078, де їм повідомлятимуть про місця обсервації, а також дадуть відповідь на інші питання щодо самоізоляції.

Відучора в Україні працюють заклади малого і середнього бізнесу. Їх діяльність контролює Держспоживслужба та поліція. У разі порушень в їхній роботі або кількість хворих буде збільшуватися, розглядатиметься питання щодо повернення до жорсткого карантину.

— Разом з тим, через приріст захворювання на Covid-19 послаблення відтерміновані у Рокитнівському районі, селі Зоря Рівненського району та у трьох селах Корецького району - Світанок, Щекичин і Невірків.

В області COVID-19 діагностовано у 78 дітей, з них госпіталізовано двоє (їм вже проводять ПЛР-діагностику, яка необхідна під час виписки).

У Рівненському пологовому міському будинку відновили партнерські пологи. Вони можливі в разі негативних ПЛР-тестів в партнера.

ПЛР-діагностика за рахунок коштів державного бюджету проводиться виключно за медпоказами, які встановлюють у лікарні під час поступлення пацієнта, або ж за направленням сімейного лікаря. За направленням сімейного лікаря забір біоматеріалу роблять мобільні бригади. ПЛР-діагностика проводиться в обласному лабораторному центрі та обласному центрі громадського здоров’я.

— Окрім того, процедуру ПЛР-діагностики можна пройти і в приватних лабораторіях, зокрема, в лабораторії «Діла».

З 17 березня пункти пропуску через державний кордон закриті для міжнародних пасажирських перевезень, крім перевезень осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів. Громадяни України мають право на перетин кордону, для іноземців потрібна посвідка на проживання, або якщо особи їдуть з гуманітарною метою (до хворих батьків чи на похорони). Після перетину кордону такі особи повинні встановити на телефон додаток «Дій Вдома», або пройти двотижневу обсервацію.

Стосовно виїзду громадян з України, то зі сторони нашої держави обмеження відсутні. Правила, які діють на території інших країн, потрібно уточнювати в консульствах та дипломатичних установах країн, на територію яких людина бажає в’їхати або перетнути транзитом.

Управління охорони здоров’я ОДА проводить оцінку діяльності служби надання медичної допомоги хворим з хронічними розладами психічного здоров’я, яка має недофінансування. Після аналізу ефективності роботи закладу, показників надання медичної допомоги будуть прийматися рішення щодо подальшого функціонування закладів та можливої реорганізації.

 

Читайте також: Володимиреччина – у лідерах «Спортивних рекордів»

Читайте також: На Рівненщині псевдогазовик обікрав пенсіонерку

Читайте також: Найближчий спідвей у Рівному планують в серпні

0
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі