"Лікарня чи торговий центр" - депутати Рівнеоблради незадоволені використанням приміщень обласної лікарні

1
"Лікарня чи торговий центр" - депутати Рівнеоблради незадоволені використанням приміщень обласної лікарні

"Шанхай" "торговий центр" "гардеробу не видно" - саме такі фрази лунали від депутатів обласної ради на одній із комісій. Всі вони стосуються...Рівненської обласної клінічної лікарні. І здається, нічого в тому поганого, адже кошти від оренди частково надходять до обласної казни. Та скільки ж вартує підприємцям місце з величезним потоком клієнтів - розбирались "ВСЕ".

Оренда невеликого приміщення в центрі Рівного вартує від 250 грн за 1 кв.м і може сягнути до 800 грн за метр. Ціна варіюється в залежності від доступності і потоку людей. Так наприклад, частина приміщення в магазині "Тучинські ковбаси" площею 20 кв.м обійдеться підприємцю в 5900 гривень щомісяця. 

 

Проте, якщо ви маєте бажання отримати ще більш прохідне місце і збільшити власні доходи - звертайтесь в обласну лікарню. Там до прикладу, фірма, що теж займається збутом продуктів харчування платить за 24 кв.м. - 32 гривні у місяць. Вартість оренди за кв. метр становить 1 гривню,36 коп.

32 гривні і 5900 гривень трохи суттєва різниця за приблизно однакові за площею приміщення.

Діагностичний центр, що займає 100 кв.м платить щомісяця лише 270 гривень. Їм оренда вартує 2 грн 70 коп за 1 кв.м.

 

 

Для порівняння 100кв.м це площа двоповерхового будинку

.

 

Вцілому, в обласній лікарні займають територію 40 різних організацій. Серед них аптеки, приватні діагностичні центри, клініки, торговці продуктами, газетами, релігійна церква і навіть апарати з бахілами. Загальна сума щомісячного доходу лікарні 43 тисячі 275 гривень. Це як оренда приміщення у центрі Рівного площею 100кв. метрів на місяць.

 

Також в приміщенні лікарні працює "державний-приватний" стоматологічний кабінет. В відділенні хірургії. Окремо від стоматологічного загального. Працівники лікарні називають його просто приватним. Туди направляють і стверджують - хоч і дорожче та якість краща. Вартість заміни пломби тут становить від 250 грн. Син завідувача центру мікрохірургії ока Григорія Обуховського - Владислав Обуховський просто штатний лікар-стоматолог. Чому кабінет не сплачує оренди головний лікар Іван Зима  пояснює:

 

 

"Лікар-стоматолог Владислав Обуховський є нашим працівником і рахується в штаті. Якщо хоче собі створити умови, то так і є." - коментує головний лікар РОКЛ Іван Зима

Куди ж йдуть гроші?

Половину щомісячного доходу комунальний заклад перераховує до обласної казни. Інша лишається на власні потреби. Як повідомляє головний лікар Іван Зима - звертався до Рівненської обласної ради аби ті дозволили лишити всю суму в лікарні. Поки безуспішно. Таким чином, за 11 місяців лікарнею було закуплено на суму 244 342 гривні будівельних матеріалів. Яких і у які відділення, нажаль, невідомо.

 

 

Наскільки вигідні обласній казні такі орендарі і чи варто проконтролювати хоча б ті надходження що є - можуть вирішити депутати обласної ради... І гардероб, до слова, - є:

0

 

 

 

1
Політика Суспільство # Рівненська обласна рада # Рівненська обласна лікарня # Іван Зима
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі