Літак «Мрія» доставив в Україну понад 111 тонн медичного вантажу для лікарень

Літак «Мрія» доставив в Україну понад 111 тонн медичного вантажу для лікарень
0
Літак «Мрія» доставив в Україну понад 111 тонн медичного вантажу для лікарень

Сьогодні в Міжнародний аеропорт «Антонов» (смт Гостомель Київської області) прибув найбільший транспортний літак Ан-225 «Мрія» (ДП «Антонов»), який доставив з Китаю 111,5 тони гуманітарного вантажу для українських медичних закладів.

Медичне обладнання та засоби захисту закупила НАК «Нафтогаз України» за підтримки Офісу Президента та Міністерства охорони здоров'я. Весь перелік техніки та матеріалів узгоджений з МОЗ і буде безкоштовно розподілений між медичними закладами згідно з їхніми потребами.

Зокрема, було придбано 500 тисяч захисних медичних костюмів, 700 моніторів пацієнта, 50 мобільних цифрових рентгенапаратів та 50 портативних УЗД-пристроїв. Вантажі прибули двома рейсами. Першу частину закупленого медичного обладнання та засобів захисту доставив в Україну літак Ан-22 «Антей» (ДП «Антонов») 4 травня. Сьогодні Ан-225 «Мрія» доправив в Україну понад 320 тис. захисних костюмів.

Загальна вартість партії – приблизно півмільярда гривень.

Два літаки цієї партії вже прибули в Україну: перший – «Антей», другий – «Мрія», який прибув сьогодні, третій літак повинен прибути до кінця цього місяця. Основний вантаж – костюми – прибули вже сьогодні. Пізніше весь вантаж буде розвезений всією країною до медзакладів, які потребують засобів захисту.

Нагадаємо, НАК виділила понад 12 мільйонів гривень на придбання різноманітних засобів захисту, які були закуплені в українських виробників.

На даний момент партію такого масштабу – а ми говоримо про 500 тисяч захисних костюмів – поки що в Україні виробити та придбати неможливо. Тому керівництво країни звернулось до своїх партнерів – це китайські державні корпорації, з якими вдалося домовитися про постачання у відносно короткий термін такої партії.

Після завершення санітарно-епідеміологічних процедур відбудеться розвантаження борту та переміщення медзасобів на склад. Найближчим часом вони будуть розподілені між медичними закладами країни як благодійна допомога. Список закладів, що отримають обладнання та захисні засоби, формується за результатами консультацій з МОЗ та керівництвом областей. Доставка вантажу відбуватиметься коштом НАК «Нафтогаз України».

Читайте також: В лікарнях Чернівців закінчились місця для хворих на Covid-19

Читайте також: Рівненські енергетики передали медикам нову техніку

Читайте також: ФОПи можуть отримати допомогу на дитину онлайн: що для цього потрібно?

0
Політика Суспільство
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі