Мер Рівного пообіцяв боротися з фекаліями в Усті

Мер Рівного пообіцяв боротися з фекаліями в Усті
0
Мер Рівного пообіцяв боротися з фекаліями в Усті

Той факт, що існує серйозна проблема забруднення річки в Рівному не заперечує уже ніхто. Екоклуб Рівного оприлюднив короткі підсумки (уже другої за цей тиждень) зустрічі з мером його помічниками та представниками Рівнеоблводоканалу, яка відбулась 24 квітня:

1. Основна причина забруднення річки пов'язана з тим, що велика частина приватних будинків у Рівному, які не мають каналізації і скидають стічні (у тому числі фекальні) води в Устю. На жаль, часто власники таких будинків - це досить впливові люди, які не завжди зважають на подібні заборони.

2. Зі слів мера: "Центральна частина міста немає окремої каналізації для стічних побутових вод та зливових дощових вод. Під час сильних опадів комунальні насосні станції не встигають викачувати дощову воду, яка часто змішується із побутовими стоками. Це один із способів потрапляння забрудненої води у річку".
Тут варто сказати, що зафіксовано випадки, коли до каналізації, яка призначена для зливу дощової води, під'єднують труби із незаконними побутовими скидами. Таким чином стан річки погіршують і підприємства, і приватні забудовники.

3. За словами мера: "У державі відсутній орган, який міг би виявляти та карати подібні порушення природоохоронного законодавства". Це і провокує людей економити на природі  Раніше у Рівненській області відповідальними були Державна екологічна інспекція та Санепідемстанція.

Тепер про хороше - маємо перші успіхи:

1. Мер дав розпорядження сформувати постійно діючу роботу групу з виявлення та ліквідації незаконних скидів.На сьогоднішній день розробляється положення про створення групи. Будемо вимагати, щоб #Екоклуб не був лише спостерігачем, а міг активно впливати на рішення у новоствореній робочій групі по збереженню річки Усті.

3. За словами Хомка В.: "Перш за все будемо тампонувати незаконні неочищені скиди від приватних будинків". Друга зустріч і, можливо, власне тампонування відбудуться після 7 травня.

 

0
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі