Мер Рівного Володимир Хомко наобіцяв дитячих садочків чи не найбільше в Україні [Інфографіка]

Мер Рівного Володимир Хомко наобіцяв  дитячих садочків чи не найбільше в Україні [Інфографіка]
0
Мер Рівного Володимир Хомко наобіцяв  дитячих садочків чи не найбільше в Україні [Інфографіка]

Мер Рівного Володимир Хомко разом з колегами з інших міст України став учасником дослідження ситуації з ліквідацією черг та створенням нових дитячих садочків, яке проводить "Слово і діло".  Очільник Рівного в цій сфері дав аж шість обіцянок, однак виконана поки лише одна. 

Такі обіцянки є практично в кожного міського голови, якого моніторить «Слово і Діло». Найбільше ми зафіксували в мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа. Серед 7 його зобов’язань за темою виконане поки що, на жаль, лише одне – щодо відкриття в 2016 році садочка в мікрорайоні «Пасічна». Решта 6 – у процесі виконання. Зокрема, чекають на реалізацію обіцянки щодо збільшення кількості місць у садочках міста й облаштування дитсадка на місці поліклініки №4.

6 таких обіцянок аналітики порталу зафіксували в рівненського градоначальника Володимира Хомка. Виконана, знову ж таки, поки що лише одна – щодо відкриття в 2015 році дошкільного закладу на масиві «Басів Кут». Як і в Марцінківа, решта обіцянок мера Рівного поки що «в процесі», і деякі з них навіть схожі за суттю. Наприклад, Хомко, серед іншого, пообіцяв збільшити кількість дитячих садків та переобладнати під дитсадок… корпус Пенітенціарної служби (!) на вулиці Дубненській.

У міського голови Тернополя «Слово і Діло» зареєструвало 4 таких обіцянки, причому дві з них уже провалені. Сергій Надал не зміг у 2015 році вчасно відкрити новий садок у мікрорайоні «Дружба» та запустити роботу садків №3 і №4. Натомість дитсадок у мікрорайоні «Сонячний» Надалу того року запустити все ж таки вдалося (і це єдина виконана обіцянка з чотирьох).

По 3 зобов’язання, пов’язаних із вирішенням проблеми нестачі дошкільних навчальних закладів узяли на себе міські голови Києва, Запоріжжя та Вінниці.

У столичного мера Віталія Кличка одна обіцянка з трьох виконана. Йдеться про відкриття в 2016 році 7 дитячих садочків. Про відкриття ним не менш ніж 10 садків і створення 600 місць у ДНЗ Дарницького району в 2017 році «Слово і Діло» прозвітує по завершенні року.

У міського голови Запоріжжя Володимира Буряка дві обіцянки з трьох не виконані. «У процесі» залишається поки що лише його зобов’язання у 2018 році ліквідувати черги до дитсадків. Відкриття в жовтні 2016-го дитсадка №168 і запуск 69 нових груп він провалив.

Одна обіцянка з трьох, що стосуються дошкільних навчальних закладів, виконана в міського голови Вінниці Сергія Моргунова. Щоправда, масштабною її не назвеш: він у 2015 році відкрив у дитсадках 3 додаткових групи. Обіцянки відкрити в місті 3 нових дитсадка, 2 з яких у 2018 році, чекають на виконання.

0
Політика # дитячі садочки
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі