"Приватизована Польща" або як земляки на заробітках зустрічають безвіз?

1
"Приватизована Польща" або як земляки на заробітках зустрічають безвіз?

Всі українці, що переїжджали в автобусі переїзд Шегині - Краковець були радісні й збуджені. А що? Візу видану по купленому виклику консул в Луцьку затвердив, страж цільний всіх нормально пропустив, не сильно перевіряв торебки. Вдалося навіть перевезти 2 банки сала, і 3 кружальця смаженої домашньої ковбаси. Це нічого, що у нас африканська чума у тварин була (карантин - то для боягузів), 2 блоки сигарет вправно розпихано по штанах і кофтах. А ми вже їдемо і все добре.

Та раптом сусідка поряд, з характерною західноукраїнською говіркою, запитує подругу: "А як це зараз же з цим безвізом буде? То що це зараз всі хохли рвонуть до нас? На роботу?". Я затих, і тихенько повернувся, щоб зрозуміти й скласти для себе "раму". До кого, до нас - мали рвонути, і які ж хохли? І що ж це за робота ради якої так всі мають переживати? Звичайна українська жінка, карі очі - чорні брови, руки які знають що таке праця і не дуже що таке пілінг, 35-45 на загорілому від сонця обличчі. Все ж нічого, така українка гарно виховує дітей, шанує чоловіка, глядить господарство чи квартиру, нормальна жінка. Та враз її обличчя під час діалогу змінюється, з'являється легка пиха надмірність та зверхність, і що ж я чую? А те що зараз в Україні чорна біда, не на Сході, не в АТО, а саме тут на Западенщині. Клята влада заморила всіх, не дає нормально працювати, і взагалі хіба 3 тисячі то гроші? Он у пана якраз домовилась за 10 злотих за годину на трускавки (полуниці), і 2 блоки зараз скине, та заробить гривень 600. Але погано. Бо той клятий Порошенко робить той безвіз і зараз усі українці (СТОП, не українці, а саме хохли) ринуть в Польщу. Будуть чіплятись за любу роботу, ясно ж що будуть робити за безцінь, аби тільки вивчити мову і зачепитись як найкраще. Навіщо ж? Хай би краще сиділи в себе, а не перлись в ту Варшаву, і мови не знають, бидлота неотесана. Це ж вони зараз нас же позорити будуть, оплачуючи парувки в супермаркеті, чи просячи поповнити рахунок.... тьфу.... і взагалі хай би сиділи собі окремо, а ми окремо, на своїй території. Саме страшне це те, що ніхто її навіть не спробував зупинити, і більшість ствердно кивала головами й "угукала". А чого лізуть? Варшава не гумова і ціни зіб'ють. По автобусу розтікся запах запарених в кульочках котлет, та бутербродів, шаруділи бумажки. А стюарт полька, проходила між рядами й питала що для панства дати, гербатки чи кави.

Хохли, бидло, українці.... наскільки притаманні є нам ці слова, що ми вкладаємо в них коли називаємо так своїх земляків? Це образа? Чи може статус? А може, як Зеленський казав, українець по трохи трансформується в хохла, який потім деформується в бидло. І чи може, українець бути бидлом? Бидло - це свині, кози, корови.... тварини одним словом.

Люди Західної України, та невже ж бажання грошей, так впливає на вас, та ваші рішення проти своїх же земляків? Як ви можете так зневажати свою землю, на яку повернетесь коли закінчиться віза. Звідки така бридливість і зневажливі виказування про своїх? Хто ж з вас приватизував ту Польщу, на яку маєте право тільки ви, і ваші родичі? І що за таке інстинктивне бажання територіально від всіх відгородитись, що за латентний сепаратизм? Можливо головні вороги не там, а тут?

От такі думки обіймали мене в автобусі при переїзді Шегині - Краковець....

P.S. Коли ж я поставив ці питання тій жінці, вона просто знітилась і мовчала. Ми сильні, слово сказати, та за слова не відповідати....

1
Економіка # Роман Сидорчук # думки вслух # заробітки в Польщі # хохли
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі