Сергіївка - як Україна або Вся Україна - в одному місті

Сергіївка - як Україна або Вся Україна - в одному місті
0
  • Сергіївка - як Україна або Вся Україна - в одному місті
  • Сергіївка - як Україна або Вся Україна - в одному місті

Реальне таке дежавю. Ніколи не думав що буде саме так порівняння, та вийшло - фото вам в підтвердження. Україна - вся. В одному місті. В ньому навіть цифра жителів символічна :) 5200, як і нас було 52 млн. По перепису  2011 року. Постараюсь в формі діалогу, та розіб'ю на теми:

Історія.

Це місце, є унікальне і складає собою подвійний пляж. 1 це сам лиман - з оздоровчими грязями (аналог Мертвого Моря)  і піщаний пляж. Гарний і чистий (поки що :) Та кліматична зона ідеальна для вирощування винограду. Гарних та дорогих сортів. Як у Франції. Тобто вже 2 маркери Франція та Ізраїль. Ось посилання.  Хоча я вперше прочитав про це місто, як про власника самого депресивного саду з дитячими історіями в Україні. Загугліть - не пожалкуєте. Та ми їздимо в цю місцину вже 4-й рік, бо спокійно, і фінансово не боляче. Сусідня Затока для нас як Маямі, там тільки мільярдери :) М'ясо та молочка правда +30% та курорт, ми ж все розуміємо. Так от, 4 роки. Квартал з гаком. Можна вже зробити і якийсь порівняльний аналіз. Тим паче що на хвилі революції прийшов новий мер. Нове, так сказати, обличчя. Молодий, потужний - пообіцяв розібратись з само захватами землі, прибережна зона - це ж золото. Це у нас і кожен бурштинокопач розуміє. Пообіцяв привести УУУйму інвесторів (тим паче що Затока вже задихається, там людей пере ліміт). Пообіцяв пере освітити все місто. 280 сонячних днів в році - для Еко енергетики - золоте дно, окупність шалена, зелений тариф і все таке...) Пообіцяв.... Дежавю. У Вас такого ніколи не було? Не нагадує?

Потенціал.

На фото пляж в 11 годині дня - в право і ліво, по тисяч 5 людей.

В мене телефон китайський - камера не зображає всього масштабу моря людей. Всі копирсаються: діти-риютьмами-дефілюють, чоловіки - моніторять свої речі й чужих мам... Ніде немає шансону, та сміття... Я, як щирий західняк дивлюсь на всіх цих людей як на ринок збуту, і розумію що за 3 роки окупації Криму, РФ максимально нав'язує нам рідні курорти. І що ж я бачу? Через кожні 50 метрів маленькі оазиси з холодним чаєм, пивом, і горішки-фісташки, морозиво і тдтп. Холодильники Пепсі та Коли з Живчиком. При середній покупці на 30 грн любої їстівної фігні (а якщо з вами діти то на 50 грн) в день одна сім'я тільки 100 грн буде залишати в день на пляжі. Тобто 10000 людей / на 4 - середня сім'я це 2500 сімей нехай -30% на всяк випадок і 1750 Х на 100 = 175 000!!!!! 7 000 доларів щодня!!!!! Х на 2 місяці сезону (хай місяць буде в запасі) - 420 000 доларів 10 з половиною лямів грн. А-а-а!!!! Західняки, заворушились пальчики, закрутились думки, фантазія заграла ? А фіг вам. Нічого такого там не має. В Міській управі сказали що на косі ставити нічого не можна, бо... приватна власність, люди серйозні, і взагалі - треба почекати. Нічого не нагадує? Інвестиційний потенціал гігантський, а малий бізнес закривається... Нічого? На букву "У"

Соціал.

Інтернаціоналізм в усьому. Чую суржик, білоруську, українську, російську, молдавську (тут до неї 2 години їзди) Та тільки в одному магазині мені на вітання відповіли: "Доброго дня".

Людина на фото говорить на українській принципово. В Україні. В Сергіївці. Себто, середовище проти принципів його. Бач що надумав. В Україні. В Сергіївці.  І тільки люди певної національності прорекламували себе так:

До речі позаду смітник. "Совпаденіє? Нє думаю..." Є і приємні фріки, 2 добрі й трошки п'яні жіночки просили дати що небуть для обміну з ким небуть.  Гарний такий промоушн. Приємний і короткочасний. На що вам схоже? (Особисто мені дуже схожий на роботу багатьох наших неурядових організацій - куча позитиву, єднання людей по інтересах, та "0" практичних реалізацій.

До речі, весь бізнес роблять приїжджі, всі дискотеки, шашличні, катера, місцеві - ну максимум здають житло в оренду, а чоловіки ловлять бички в лимані - в 12 годин дня.... це тоді коли взявши в сумку холодильник на плече пів'ящика морозива ти до кінця сезону можеш вже гнати "литовця" на бляхах...  Приїжджі рвуть і мєтають, а місцеві тільки жаліються на те що нічого немає, і землю вже всю покрали (тільки мораторій спасе)... Нічого не нагадує ?

Інновації та реформи.

 З цим важче. Реально за 4 роки я побачив тут 3 нові речі:

1) в дворі в якому проживав повісили 6 нових 30 Ватних Китайських ЛЕД світильників (ТМ Кобра) я просто в темі, тому можу оцінити це в 6 тис.грн. інвестицій  (попередню цифру в 10,5 млн. пам'ятаєте?) 

2) з'явився новий магазин. Побудував приїжджий (з Вінниці) :)  це той хто українською говорить. Для мене це було як боротьба "совка" і нового віяння часу. Оцініть різницю на фото. Місцевий цілодобовий супермаркет і невеликий магазин. 10 метрів між ними.

Критерії - зручність заходу, освітлення, кондиціонування, забавки для дітей (поки батьки тратять кошти), турбота про інвалідів, смітники. (На фото з чубами мої козаки, половина пляжу посміхалось, а половина - відверталось, теж такий собі маркер-національний)

3) Спроба 2-3 людей (якщо дозволили "старші дяді" і приписали собі в графу - ми з молоддю) зробити слабку подобу стінопис, з розпухлими фалангами й кондиціонером замість біцепса. Мабуть, з центру була вказівка. Що у вас з'явилося нове та сучасне? - Тю, так от же воно. Відкрий же нарешті собі Сергіївку.

Конгломерація.

Найближчі села від Сергіївки.

Це просто як по Т.Г.Шевченку.  "І виріс я на чужині" 

"....Сади зелені, погнили

Біленькі хати, повалялись,

Стави бур’яном поросли.

Село неначе погоріло,

Неначе люде подуріли,..."

Вразило те що всі хати чорні. Не від бідноти, біля деяких навіть було заграбано. А на останній фотці з фурою навіть є багата хата. Теж чорна. Дорога - окрема тема. (Хочеться відмітити, що десь в цьому селі була і нормальна - свіжепокладена дорога)

От такі села як і у нас на Западенщині? Чи я помиляюсь.

Майбутнє.

Я його в Сергіївці побачив дуже чітко. Ці 2 фото мають його повністю відкрити.

Немає дітей. Тобто вони є. І можливо я помиляюсь, і вони граються в вечері на комп'ютерах. Та на справді 2 моїх опецьки в пісочниці роблять ураган. А заросла зелень вказує тільки на одне. Малих дітей немає. Що буде з цим містом, якщо в ньому не буде умов для молоді, і не буде дітей?  Дежавю у вас немає? Ніяку країну не нагадує? Що буде з Сергіївкою, якщо завтра заберемо Крим назад?

А що буде з Україною ? Без дітей...

P.S.

Коли дописав - згадав. Багатющий, та потенційний лиман як в Ізраїльському Мертвому Морі з солоністю (+30) віддали ділкам в оренду, і вони почали вирощувати там кефаль. Опустивши унікальну солоність води до такої як і в морі (+5). Себто просрали мільярди замість 200 баксів. Ні ну не "розумово відсталі пацієнти, жінка з пониженою соціальною відповідальністю" ... як казав Лавров. 

Карпати не нагадує?

0
Економіка # Роман Сидорчук # Сергіївка # відпочинок в Сергіївці
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі