Млинівська ОТГ хоче ввести найнижчий податок в Україні - 1%

Млинівська ОТГ хоче ввести найнижчий податок в Україні - 1%
3
Млинівська ОТГ хоче ввести найнижчий податок в Україні - 1%

Найбільша об’єднана територіальна громада Рівненської області - Млинівська ОТГ планує скористатися наданими децентралізацією можливостями та ввести найнижчий в Україні єдиний податок для підприємців у розмірі 1% задля збільшення інвестиційної привабливості краю. Про це на засіданні виконкому Млинівської селищної ради заявив голова громади Дмитро Левицький. Він підкреслив, що готовий надавати прописку за своєю особистою адресою проживання для підприємців з усієї України, аби лиш ті, маючи прив’язку до Млинівської ОТГ, платили податки до місцевого бюджету.

- Я змушений вдатися до цього безпрецедентного кроку через безвихідь, адже нашій громаді катастрофічно не вистачає коштів для фінансування шкіл та інших соціальних об’єктів. Сьогодні в нашій ОТГ підприємці першої групи платять податки у розмірі 10% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Підприємці другої групи сплачують 15% від мінімальної заробітної плати. Така ж ситуація у багатьох населених пунктах, а в деяких містах ця цифра становить понад 20%.

Ми ж хочемо встановити найнижчий податковий тариф в Україні - 1% для першої та другої групи, аби привабити підприємців з усієї країни. Кожному охочому я упродовж однієї години надам прописку у себе вдома, аби підприємці отримали юридичну підставу сплачувати податки у Млинівській ОТГ. Всього 1% податку - це надзвичайно вигідно, тож я розраховую, що цією можливістю скористаються десятки тисяч представників малого бізнесу. І завдяки такій кількості ми зможемо заповнити недостачу у бюджеті нашої громади, це вплине і на розмір інфраструктурної та освітньої субвенції, ми отримаємо можливість утримувати на належному рівні всі наші об’єкти і якісно розвивати ОТГ, - заявив Дмитро Левицький.

За його словами, впровадження такого рішення можливе вже на найближчій сесії Млинівської селищної ради 8 травня.

- Я буду ініціювати винесення цього питання на найближчій сесії. Коли воно буде проголосоване, підприємці за новим податком зможуть працювати з 1 січня 2020 року. Проте вже із травня я готовий надавати прописку у себе вдома для дрібних підприємців, аби вони не чекаючи ажіотажу вже зараз могли зайняти місце у цьому «вагоні», який рухається у бік зниження податків. Моє щире бажання, аби Млинівська ОТГ стала податковим раєм України. А її мешканці стали щасливими людьми, котрі живуть у комфортних умовах, - резюмував Дмитро Левицький.

3
Наука і технології # Млинівська ОТГ # Дмитро Левицький
Читайте також
2678
Млинівська ОТГ приваблює підприємців найнижчим податком в Україні
Своєрідний прецедент відбувся на Рівненщині: на сесії Млинівської ОТГ 8 травня було прийнято рішення про зміну ставки єдиного податку для підприємців першої та другої групи. З 2020 року він стане найнижчим в Україні та становитиме 1%.
0
Читати далі
10646
У Рівному на семигодинній таємній зустрічі очільника області, нардепа і голови ОТГ вирішилася доля Млинівської гімназії
9
Читати далі
27242
Політика і освіта: Справжні причини запеклого конфлікту навколо оптимізації шкіл у Млинові
8
Читати далі
3496
Голова найбільшої ОТГ Рівненщини поїде за підтримкою до Гаранта
Голова Млинівської об’єднаної територіальної громади (ОТГ) Дмитро Левицький в рамках безстрокової акції їде з наметом під Адміністрацію Президента. Таким чином очільник найбільшої громади в області намагається привернути увагу влади щодо недостатньої осві
28
Читати далі
3012
Сутички у Млинові: школи вирішили об`єднати
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі