Млинівська ОТГ приваблює підприємців найнижчим податком в Україні

Млинівська ОТГ приваблює підприємців найнижчим податком в Україні
0
Млинівська ОТГ приваблює підприємців найнижчим податком в Україні

Своєрідний прецедент відбувся на Рівненщині: на сесії Млинівської ОТГ 8 травня було прийнято рішення про зміну ставки єдиного податку для підприємців першої та другої групи. З 2020 року він стане найнижчим в Україні та становитиме 1%.

Мета такого рішення – приваблення малих підприємців з усієї України для реєстрації у Млинівській ОТГ. Місцева селищна рада надає прописку кожному бажаючому за особистою адресою голови громади Дмитра Левицького. Таким чином, найбільша ОТГ Рівненської області, за рахунок збільшення кількості підприємців, хоче підняти обсяг надходжень до бюджету громади. А завдяки збільшенню у такий спосіб кількості населення громади, зросте й розмір інфраструктурної і освітньої субвенцій для Млинівської ОТГ.

«На сьогодні Млинівська громада знаходиться у вкрай незадовільному фінансовому становищі. Користуючись наданими децентралізацією повноваженнями, ми вирішили підняти рівень наших доходів не «кнутом», а пряником: замість підвищення місцевих податків ми їх максимально знижуємо і запрошуємо підприємців з усієї України реєструватися у нашій громаді. Для цього я особисто прописую всіх бажаючих у себе вдома. І хоча новий податок починає діяти лише з 2020 року, вже сьогодні  я запрошую усіх до Млинова. Всі реєстраційні дії у нас проходять в приміщенні селищної ради, це займає зовсім небагато часу. Запрошую кожного українця до податкового раю України – Млинівської ОТГ на Рівненщину», - підкреслив голова громади Дмитро Левицький.

Довідка:

Млинівська ОТГ – найбільша громада Рівненщини, у якій проживають понад 18 тисяч осіб.

Рішення про зміну ставки єдиного податку для підприємців першої та другої групи до 1% на сесії Млинівської селищної ради було прийнято майже одноголосно: 16 – «За», 1 депутатка утрималась.  

До 2020 року на території громади підприємці першої групи платять податок у розмірі 10% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Підприємці другої групи сплачують 15% від мінімальної заробітної плати.

Детальну інформацію можна отримати за телефоном Млинівської селищної ради 03659-65484.

0
Наука і технології # Млинівська ОТГ
Читайте також
3022
Млинівська ОТГ хоче ввести найнижчий податок в Україні - 1%
Найбільша об'єднана територіальна громада Рівненської області - Млинівська ОТГ планує скористатися наданими децентралізацією можливостями та ввести найнижчий в Україні єдиний податок для підприємців у розмірі 1% задля збільшення інвестиційної привабливост
3
Читати далі
3496
Голова найбільшої ОТГ Рівненщини поїде за підтримкою до Гаранта
Голова Млинівської об’єднаної територіальної громади (ОТГ) Дмитро Левицький в рамках безстрокової акції їде з наметом під Адміністрацію Президента. Таким чином очільник найбільшої громади в області намагається привернути увагу влади щодо недостатньої осві
28
Читати далі
3012
Сутички у Млинові: школи вирішили об`єднати
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі