Молодь Рівненщини відвіала визначні місця у рамках історично-просвітницького проєкту «Наші герої».

Молодь Рівненщини відвіала визначні місця у рамках історично-просвітницького   проєкту «Наші герої».
0
Молодь Рівненщини відвіала визначні місця у рамках історично-просвітницького   проєкту «Наші герої».

На початку листопада в рамках програми  національно-патріотичного виховання,  затвердженої Рівненською обласною радою,  громадська організація «Фонд молодіжних ініціатив «Крила» мала нагоду провести низку історично-краєзнавчих мандрівок, об’єднаних в один історично-просвітницький   проєкт «Наші герої».

Під час першої мандрівки  молодь Рівненщини мала нагоду відвідати Березнівщину, зокрема учасники відвідали с. Губків  (ознайомилися з героїчною боротьбою наших земляків за незалежність в часи козаччини та історією збройної звитяги УПА та УПА «Поліська січ» в середині 20 століття, відвідавши місце загибелі сотника УПА  «Шугая» - Назарова Григорія Федоровича та місце поховань козаків на «Дзвонецькій горі»).

Далі маршрут подорожі пролягав до села Бистричі, де молодь мала нагоду відвідати місцевий музей та ознайомитися з біографією ( життєвим шляхом)  місцевого уродженця  - Тараса Бульби -Боровця та діяльністю створеної ним Української повстанської армії – «Поліська січ».

Другий захід передбачав відвідини мальовничого  села Дермань, що розмістилося на пагорбах Мізоцького  кряжу.  Історія даного містечка бачила навалу татар, а в  17 сторіччі село Дермань стало центром просвітництва, тут жили та працювали  укладач  «Граматики слов’янської» - Мелетій Смотрицький, першодрукар - Іван Федоров, Дем’ян Наливайко. В 20 сторіччі село Дермань прославили мовознавець та перекладач Микола Хомичевський – Борис Тен  та  письменник Улас Самчук.

Під час та відвідини кімнат –музеїв  учасники мали змогу дізнатися про детальний  життєпис  Уласа Самчука та  Бориса Тена,  оцінити їх творичий доробок та вклад в українську літературу.  Учасники також  відвідали Дерманький Свято-Троїцький жіночий монастир, «Батиєву криницю», вшанували  генерала-хорунжого УПА Леоніда Ступницького та інших повстанців , що поховані на місцевому цвинтарі. відвідати місце розстрілу 75 жителів  хутора Залужжя , що загинули під час 2 світової війни.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
У Вараші внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст
0
Читати далі
Легковий автомобіль, ремонт приміщення ЦНАПу та ліфтів у Рівному: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині затримано правоохоронця, який налагодив схеми уникнення мобілізації
0
Читати далі
росія навряд чи спроможна захопити Харків без додаткових сил, але прагне заволодіти Вовчанськом
0
Читати далі
Чи потрібно українським дітям за кордоном ходити у дві школи: відповідь МОН
0
Читати далі
На Рівненщині затримали агента фсб, який готував ракетні удари по області
0
Читати далі
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі
Чи будуть введені обмеження електропостачання в Україні
0
Читати далі