На Рівненщині п`яний водій без документів хотів "відмазатись" хабарем

На Рівненщині п`яний водій без документів хотів
0
На Рівненщині п`яний водій без документів хотів "відмазатись" хабарем

Із початку року поліцейські області за фактами пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди відкрили 58 кримінальних проваджень. У більшості випадків правопорушники пропонували правоохоронцям хабар за уникнення адмінвідповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Так, сьогодні, 19 серпня, о третій ночі у поле зору екіпажу патрульної поліції потрапив мотоцикліст, який підозріло маневрував на вулиці Бєлгородська міста Сарни. Під час спілкування із 20-річним водієм, місцевим жителем, виявилося, що той має явні ознаки алкогольного сп’яніння. Це і підтвердив результат освідування: 3.23 проміле. Крім того, у хлопця були відсутні посвідчення водія та реєстраційний документ на транспортний засіб. Коли патрульний поліцейський розпочав оформлення адміністративних матеріалів, правопорушник запропонував йому неправомірну вигоду в сумі 300 доларів. Для документування кримінального правопорушення на місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка вилучила три купюри номіналом по 100 доларів і доставила молодика для надання пояснень у Сарненський відділ поліції.

За фактом пропозиції та надання неправомірної вигоди службовій особі слідчі розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від 8500 до 12750 гривень або обмеження чи позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років. На 20-річного сарненчанина винесли також і постанову за частиною 1 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення та склали протокол частиною 1 статті 130 КУпАП. Тож, окрім у рази більших фінансових витрат йому також загрожує і кримінальна відповідальність.

Разом із тим учора, 18 серпня, неправомірну вигоду поліцейським пропонували ще двоє правопорушників. У Рівному на вулиці Соборна нетверезий водій автомобіля «Renault Master» допустив зіткнення із припаркованим авто «Renault 19». Унаслідок ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження. За уникнення адмінвідповідальності запропонував патрульним грошові кошти в сумі 4 тисячі 400 гривень. А у Млинівському районі у селі Велика Городниця група реагування патрульної поліції за порушення правил обгону зупинила мікроавтобус «Renault Trafic» під керуванням 35-річного жителя Волинської області. Під час перевірки документів у водія був також відсутній поліс обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. За вчинені правопорушення кермувальник запропонував та передав 500 гривень хабара.

Поліцейські звертаються до громадян: перш ніж вдатися до подібних необдуманих кроків, зважайте, що, пропонуючи неправомірну вигоду за уникнення адміністративної відповідальності, у вашій біографії може додатися ще й і кримінальна. Неухильно дотримуйтеся правил дорожнього руху, дбайте про правову культуру та будьте свідомим громадянами своєї країни.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 

0
Кримінал
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі