На Рівненщині виявили небезпечні для здоров`я дитячі іграшки

На Рівненщині виявили небезпечні для здоров`я  дитячі іграшки
0
На Рівненщині виявили небезпечні для здоров`я  дитячі іграшки

Відділ ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області провели планову перевірку в одного з виробників, який здійснює реалізацію іграшок дитячих у супермаркеті Рівного.

Як повідомляє управління Держпродспоживслужби, під час інспекції були відібрані зразки іграшок для проведення лабораторних досліджень.

В ході перевірки встановлене розповсюдження продукції – іграшки «Машина на радіокеруванні POLICE » 6+, яка за результатами проведених випробувань не відповідала встановленим вимогам безпечності.Експертиза (випробування) нехарчової продукції проводилася Державним підприємством «Укрметртестстандарт» (м. Київ, вул.Метрологічна, 4).

За результатами проведення експертизи іграшки «Машина на радіокеруванні POLICE »,  встановлено, що іграшка не відповідала вимогам й становить середній рівень загрози.

Відповідно до вимог законодавства про ринковий нагляд та з урахуванням середнього рівня загрози для споживачів, розповсюджувачу продукції було надано рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів – тимчасова заборона та обмеження надання продукції на ринку шляхом приведення продукції у відповідність.

 

Крім того до Національної інформаційної системи державного ринкового нагляду Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надіслали повідомлення про розповсюдження небезпечних іграшок. 

0
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі