На Рівненщині жінці відмовили у роботі через вік

На Рівненщині жінці відмовили у роботі через вік
0
На Рівненщині жінці відмовили у роботі через вік

Своєї наболілою історією ділиться у спільноті «Типовий Костопіль» місцева жителька, яка вже рік шукає роботу на Рівненщині. Жінка має дві вищих освіти, втім потенційний роботодавець їй відмовив через її вік… 46 років.

«Мені 46 в травні буде 47, наразі стою в службі занятості шукаю роботу, маю 2 вищі освіти, одна з них «інформаційні та комп’ютерні технології» через місяць закінчиться рік як я шукаю роботу. Чесне слово чемно шукала, в тиждень хоча б 1 раз дзвонила, ходила по направленням. Чують про вік, капець. Ось остання відповідь від СТР Промліс «Нам потрібна молода енергійна людина ви нам не підходите», а що в 35 енергія кінчається до 46 вже її нема ніхолери. Я так і сказала, та якби це був перший раз коли тупо по телефону не бачачи мене мені відмовляли. Не знаю як це назвати але покоління 45+ просто викинули, чоловіки ще якось трошки знаходять собі роботу,а що робити жінкам, в кого є можливість в Польщі в кого нема тут сидять дома. Скажімо на мій розсуд це дескримінація цілого покоління», – пише жінка у соцмережах.

 

І таких історій безліч на Рівненщині. Люди мало не щодня стикаються із проблемою вікових «дискваліфікацій». Як пояснюють фахівці кадрових агентств, що роботодавці вимагають молодих та зубастих, бо вважають, що ті, кому «за 40», не зможуть звикнути до швидкого ритму роботи та навряд чи «в’їдуть» у систему та новітні технології. На думку тих, хто займається професійним підбором персоналу, що зараз молоді керівники не дуже хочуть брати на роботу людей, які їм в батьки годяться.

Наприклад у Великобританії, така аргументація як: «Ви не підходите, бо вам вже за 40» карається законом. Фахівці стверджують, що ті компанії, які встановлюють вікові обмеження, позбавляють себе можливості працювати з досвідченими та емоційно зрілими людьми. А в зв’язку із дефіцитом кадрів в Україні, де частина з яких вже працює у Польщі не за фахом, скоро підприємства все частіше почнуть набирати працівників зрілого віку.

0
Найцікавіші матеріали
У Вараші внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст
0
Читати далі
Легковий автомобіль, ремонт приміщення ЦНАПу та ліфтів у Рівному: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині затримано правоохоронця, який налагодив схеми уникнення мобілізації
0
Читати далі
росія навряд чи спроможна захопити Харків без додаткових сил, але прагне заволодіти Вовчанськом
0
Читати далі
Чи потрібно українським дітям за кордоном ходити у дві школи: відповідь МОН
0
Читати далі
На Рівненщині затримали агента фсб, який готував ракетні удари по області
0
Читати далі
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі
Чи будуть введені обмеження електропостачання в Україні
0
Читати далі