У Рівному наркотики продають просто на вулиці через "чорні" графіті

У Рівному наркотики продають просто на вулиці через
0
У Рівному наркотики продають просто на вулиці через "чорні" графіті

Останнім часом, на будівлях та парканах Рівного, з`явились незрозумілі "чорні" графіті, які зображують адреси електронних сайтів, що розповсюджують психотропні наркотичні засоби. Доступ до наркотиків стає ще більш простіший і полегшений, бо адреси досі не перевірені, продавці приховані, а факту продажу та передачі, ніхто не фіксує. Небезпека розповсюдження наркотиків в області досягла неймовірних масштабів та загроз. Бездіяльність правоохоронних органів, байдужість місцевої влади вражають, адже дані графіті розміщені на великих будівлях в центрі міста і не побачити їх просто неможливо. Звичайно, на гачок злочинців потрапляють підлітки, які прагнуть до "героїчних " вчинків, особливо під дією алкогольних чи психотропних засобів або ж звичайна цікавість спонукає їх до отримання нових вражень. 

Нікому не секрет, що кіберполіція іноді безсила перед розкриттям такого продуманого плану наркоторговців. А вони, у свою чергу, вигадують ще більш підступні способи розповсюдження "товару". Поява "чорних" графіті у Рівному та інших містах України стали тому доказом.

Журналісти сайту "ВСЕ", звернулися  до заступника начальника ГУ НП у Рівненській області Сергія Волкова з проханням прокоментувати ситуацію в місті. На що він відповів, що нацполіція займається цим питанням. 

Отже, час йде, а "розмальовки" в місті не зникають. Невже дійсно до даної проблеми нікому немає діла? Адже інформація і досі залишається доступною для дітей та підлітків. І це вже не говорячи про те, що естетичний вигляд вулиць вкрай зіпсований.

Як виявилось, на справді, адреси не є фейковими, а діючими та активним до співпраці з користувачами. Це збільшує загрозу та ймовірність потрапити на злочинні сайти дітям та підліткам. Тож батькам та людям, які опікуються неповнолітніми дітьми, варто бути вкрай обачними і по-можливості контролювати, до певної міри, перебування дітей на деяких невідомих сайтах, а також моніторити сторінки друзів ваших дітей, щоб вберегти  їх від негативного впливу на ще невстановлену психіку.

Як відомо, на сьогодні, у кіберпастки можуть потрапити на тільки діти та підлітки, а й вже досвідчені користувачі. Тому поява "чорних" графіті у Рівному та інших містах області становить загрозу для усіх мешканців.

Як прокоментував заступник начальника ГУ НП у Рівненській області Сергій Волков:

"Ситуація знаходиться під контролем Департаменту кіберполіції і ретельно вивчається та досліджується. Наразі, відбувається фіксакція та документування даних фактів, на викриття причетних осіб або групи осіб до даного злочину, що займе певний період часу".

 

Дивним виявився і той факт, що у нацполіції на момент коментарів не було жодного фото-доказу з зображенням написів, що свідчить про недостатню зацікавленість та необ`єктивність інформування.

На питання про ліквідацію даних написів, Сергій Волков відповів, що це робота комунальників, а не поліції.

Проте, заступник начальника УЖКГ Рівного Володимир Лапюк, роз`яснив, що ліквідацією даних написів повиненні займатися ті, кому, безпосередньо належать розписані об`єкти. Якщо споруди є комунальною власністю- то за знищення графіті, відповідатиме служба комунального підприємства.

Виникає питання: чи розірветься це замкнуте коло? Чи почнуть правоохоронні органи діяти активно? Чи почне громадськість реагувати та примушувати органи влади протидіяти наркомафії в місті?

 

 

 

 

0
Кримінал # Рівне # Україна # графіті
Найцікавіші матеріали
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі
У мережі вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2 — у роковини катастрофи на ЧАЕС
0
Читати далі
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
0
Читати далі
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
0
Читати далі
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
0
Читати далі
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі