Несподіванка від селищного голови Квасилова: бути чи не бути «Щасливому - 2»?

Несподіванка від селищного голови Квасилова: бути чи не бути «Щасливому - 2»?
0
Несподіванка від селищного голови Квасилова: бути чи не бути «Щасливому - 2»?

Ідею будівництва в Квасилові цілого масиву нових п`ятиповерхівок озвучив на останній сесії селищної ради її голова Степан Горбатюк. Цей проект він назвав "Щасливе номер два" за аналогією з однойменним мікрорайоном Рівного. Депутати вже проголосували за надання дозволу на розроблення детального плану території розміром у 9 гектарів за кафе "Затишок". Ідея очільника селища, що там мають розміщуватися новобудови. Однак, не усім така ідея до вподоби:

 

«Задум та ідея використання великої площі під будівництво, яка розміщується за кафе "Затишок", в селищі Квасилів, виникла в мене ще два роки тому. На весні 2017 року нас запросили до проекту "Велике Рівне", умовою участі було виготовлення рекламних  брошурок, де, власне, були проанонсовані  ділянки під будівництво. Незадовго, з`явилися потенційні інвестори і ми почали процес переговорів, щодо цього питання. Наразі, ми маємо лише регіональний план, який потребує детального вивчення та затвердження містобудівною радою. Обов`язково будуть проведені громадські слухання, після яких буде прийняте остаточне рішення про подальший розвиток проекту,» - коментує голова Степан Горбатюк. 

Проте, рішенню селищної ради, щодо виділення даної території під будівництво чинить опір представник рівненської партії "Сила Людей", мешканець Квасилова Павло Дутко, звинувативши Степана Горбатюка у приховуванні даної інформації від громади селища.

 

"Влада мала б більш детально вивчити дане питання, зокрема-думку громади, перед тим, як ухвалювати подібні рішення. Звісно, розробляти детальний план території, в болоті за "Затишком ", рано чи пізно таки потрібно б було. З іншого боку, рішення на сесії ухвалювалося з порушенням закону "Про доступ до публічної інформації", адже не було попередньо оприлюднене на сайті селищної ради. Крім того, чому пан Горбатюк одноосібно вирішив, що в цьому районі і на цій земельній ділянці обов`язково мають бути саме п`ятиповерхівки? Як мінімум, частину даної території потрібно зберегти для створення рекреаційної зони- місця для відпочинку квасилівчан".

Однак, очільник селища спростував звинувачення посилаючись на технічну помилку, додавши що, під час проведення технічної процедури по перевірці території, буде проведена прозора процедура - аукціон, на якому і вирішиться питання інвесторів та залучення коштів для розвитку даного проекту.

У коментарях, голова Квасилова зазначив ще один цікавий факт, щодо проектування зони відпочинку та дитячого майданчика в центрі селища,  документація якого перебуває на розробці селищної ради.

Чи варто розцінювати виділення землі під будівництва як крок до об‘єднання в ОТГ з містом Рівне - покаже час. Втім, все більш очевидно, що Здолбунів до Квасилова не доєднають.

 

0
Політика # Рівненщина # Квасилів # Щасливе # селищний голова
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі