Офіцер з Рівного проводить #ЛагіднуУкраїнізацію

Офіцер з Рівного проводить #ЛагіднуУкраїнізацію
0
Офіцер з Рівного проводить #ЛагіднуУкраїнізацію

За підтримки вартових неба України в рамках акції#ЛагіднаУкраїнізація школярів та польську громаду Луганщини в зоні проведення АТО відвідав відомий європейський митець та громадський діяч. В рамках візиту польський поет, письменник і журналіст Войцех Пестка з творчою програмою завітав до дітей Старобільського району, натомість громада Старобільщини разом із військовими підготувала теплий прийом гостю. Про це повідомляє пресс центр "Захід"


Під час робочих зустрічей порозумітися польському письменнику з мешканцями Сходу допоміг заступник командира одного з підрозділів Повітряного командування «Захід» з Рівного – ініціатор акції#ЛагіднаУкраїнізація полковник Олександр Зайчук.


– Войцех – це великий друг українського народу в Польщі зокрема, і у Європі в цілому. Він активний представник громадськості й творчої інтелігенції. Голос цієї людини звучить голосніше за десятки сотень голосів прихильників Росії і водночас українофобів у Польщі. Я давно захоплююсь його творчістю і був радий познайомити з нею та її автором і місцеву молодь, – розповів офіцер.

Зі свого боку Войцех Пестка підсумував результати свого візиту так:


– Відвідування Сходу України сьогодні – це не просто візит ввічливості й дружби. Я був тут у розпал подій в середині 2014 року. І тепер порівнюю життя людей і радий бачити зміни. Це все я планую покласти в основу моєї книги про війну Росії проти України, про гібридні прояви цього протистояння та неабиякі здобутки українського народу у відстоюванні своїх громадян на українському Донбасі. Я маю за мету через мистецтво показати польському народові, якою спустошливою є війна, а ще – навчити більше любити та шанувати своїх сусідів-українців.

0
# Олександр Зайчук # Лагідна Українізація # Схід # Старобельськ
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі