Студентський лайфхак: як вдало орендувати житло в Рівному?

Студентський лайфхак: як вдало орендувати житло в Рівному?
3
Студентський лайфхак: як вдало орендувати житло в Рівному?

Житло для студентів - завжди актуальна тема. Особливий пік пошуку оселі припадає саме на кінець вступної компанії, однак ці пошуки не припиняються навіть під час навчального процесу. 

Особливо ця тема дотична до тих, хто приїхав навчатись з іншого міста чи села у Рівне. Завжди перед студентом повстає вибір: жити у гуртожитку чи все ж орендувати квартиру?

Більшість українських університетів забезпечені гуртожитками, однак не кожен хоче жити саме в таких умовах. Адже таке житло доволі специфічне, навіть у певній мірі без деяких звичних домашніх умов та комфорту. Погодьтеся, не кожен готовий ділити свій власний простір ще з трьома людьми. Однак, це суто вибір кожного. Але є ще ряд причин через які проживання в гуртожитку просто — неможливе. 

- Перш за все, дуже часто університет не може забезпечити всіх гуртожитком, звідси витікає така проблема, як нестача місць. Адже першочергово заселяють пільговиків.

- Місцезнаходження університету та гуртожитку дуже велике. Особливо часто така ситуація зустрічається у великих містах. Не кожен студент захоче їздити у другий кінець міста та назад. Іноді дорога більше виснажує, як сам процес навчання.

- Незвичні житлові умови. Поняття про комфорт для кожного індивідуальне. Комусь гуртожиток може замінити дім, а комусь — навпаки. Велике скупчення людей в одній кімнаті, постійні розмови, або ж навіть банальна відсутність гарячої води змушують студентів шукати альтернативу. 

Взагалі, на сьогоднішній день Оренда житла у  Рівному —  не проблема, для цього Вам знадобиться терпіння та трішки вільного часу. Нині студенти вважають, що жити у орендованій квартирі значно зручніше ніж у гуртожитку. В даному випадку є два варіанти для оренди: жити одному або жити разом з кимось, тобто винаймати житло з товаришем, подругою. 

Що потрібно студенту аби вдало орендувати житло? 

Сьогодні ринок нерухомості дуже різноманітний, як по покупці так і по оренді житла. Кожен може самостійно собі обрати квартиру чи будинок попе5редньо врахувавши усі нюанси. Наприклад:

- вартість житла, з урахуванням/без комунальних платежів. 

- площу житла,

- розташування відносно університету/коледжу.

- вмебльованість. 

Будемо відвертими, що завжди знімати квартиру одному студенту було і є важко. Часто під час пошуків ви можете побачити оголошення від орендодавців з описом "можливе проживання декількох студентів".  Не варто забувати, що іноді все ж і в орендованій квартирі виникають певні труднощі, наприклад:

- Якщо все ж невдало підберете розташування відносно закладу навчання - дорога буде займати чимало часу, слід врахувати, що зазвичай чим ближче до вашого навчального закладу - тим може бути дорожча оренда,

- Намагайтесь орендувати житло разом зі своїми знайомими або друзями, бо існує ймовірність нехорошого сусідства. Уважно читайте умови оголошення, і при зустрічі чи дзвінках, відразу запитуйте у орендодавця про всі умови та сусідів. 

Якщо ви орендуєте лишень кімнату - ви відразу заощаджуєте чимало коштів, але трішки "програєте" в умовах проживання. Це може стосуватися пункту вище-сусідство. Кімнату можна орендувати як просто в квартирі так і в квартирі разом із власником. В даному випадку студент орендує лише кімнатку, а в інших живуть господарі. Це трішки зменшує власний простір, адже у вас є постійний нагляд з боку орендодавців, а в іншому умови принципі нічим не відрізняються від повноцінної квартири. 

Загалом, процес орендування не такий страшний як іноді здається. Раніше ми разом з нашими партнерами ділились актуальними порадами як краще орендувати житло. Ці прості лайфхаки стануть в нагоді й студентам. У свою чергу ми бажаємо кожному вдалих та розумних рішень. Пам`ятайте, що елементарні правила ніколи не бувають зайвими для повторення. 

 

 

Усі фото ілюстративні 
3
i-серфінг # Рівне # студент # Оренда житла # ДомРіа
Найцікавіші матеріали
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі
У Рівненській ОДА вивчали доцільність публічних закупівель
0
Читати далі