Перші в Україні: усіх школярів з Рівного вчитимуть домедичній допомозі

Перші в Україні: усіх школярів з Рівного вчитимуть домедичній допомозі
0
Перші в Україні: усіх школярів з Рівного вчитимуть домедичній допомозі

ГО "Рівне-ТАКМЕД" та Рівненська міська рада та її виконавчий комітет в особі секретаря ради Сергія Паладійчука підписали Меморандум про співпрацю щодо впровадження системи навчання з домедичної допомоги у місті Рівне.

- Це важливий крок у напрямку системних змін в навчанні домедичної допомоги серед усіх мешканців міста Рівне, що буде півищувати безпеку в нашому суспільстві. В 2017 році були вперше організовані навчання за сприяння Іван Іщук спільно з Управлінням освіти Рівного всіх вчителів предмету "Захист Вітчизни".   Далі була адвокаційна компанія в рамках субгранту від Рада реформ Рівного по впровадженню навчання з домедичної допомоги і затвердження курсу за міжнародними стандартами "УМІЙ ВРЯТУВАТИ ЖИТТЯ" в 2018 році, - розповіла керівник ГО "Рівне-ТАКМЕДТетяна Воронцова. - В тому ж 2018 проведене навчання за підтримки Наталія Букша разом з Управлінням освіти всіх вчителів "Основи Здоров'я" міста Рівне.  Ще в кінці 2018 року міською радою за підтримки бюджетної комісії на чолі з Олег Карпяк, також Галина Кульчинська, були виділені кошти з міського бюджету на перші 11 шкіл, які почали впроваджувати таке системне навчання у себе в школах. А вже цього року депутати підтримали виділення фінансування і на решту 25 шкіл.

Таким чином, всі школи міста Рівне отримають набір - манекени і засоби для навчання з домедичної допомоги згідно міжнародних стандартів.

А далі - новий етап роботи, щоб курс "Умій врятувати життя" набирав обертів в усіх школах нашого міста. І надалі кожен мешканець Рівного зміг отримати такі необхідні знання і навички по порятунку життя ще до приїзду швидкої допомоги.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі