Плюнули громаді в обличчя: рівненську "суддю Майдану" Оксану Дудар призначили на пожиттєвий термін

Плюнули громаді в обличчя: рівненську
0
  • Плюнули громаді в обличчя: рівненську "суддю Майдану" Оксану Дудар призначили на пожиттєвий термін
  • Плюнули громаді в обличчя: рівненську "суддю Майдану" Оксану Дудар призначили на пожиттєвий термін
  • Плюнули громаді в обличчя: рівненську "суддю Майдану" Оксану Дудар призначили на пожиттєвий термін

Вища Рада Правосуддя довічно призначила чергового "суддю Майдану". В ніч з 20 на 21 грудня 2013 р. суддя Рівненського адмінсуду Оксана Дудар заборонила наметове містечко у Рівному.  Про це пише керівник "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін

- Вища Рада Правосуддя (21 людина) і Вища Кваліфікаційна Комісія Суддів (16 людей) відповідають за очищення судової системи. Перші довічно призначають "суддів Майдану", другі - наповнюють Верховний суд відвертими упирями. Загалом це 37 людей, в руках яких судова система України, а значить (без пафосу) наше майбутнє. Заміна цих вже очевидно неадекватних персонажів на чесних професіоналів - найперший і найпростіший крок для очищення судової системи. Це ж не політ на Марс здійснити чи Теслу придумати. Це елементарно - знайти в 40 мільйонній країні 37 чесних людей. Для Порошенка, Авакова, Луценка і усієї цієї кампанії завдання очевидно непідйомне. Як тільки до влади прийдуть притомні політики (не ідеальні, хоча б притомні), заміна цих 37 персонажів буде питанням кількох місяців, - обурюється активіст. 

Вища рада правосуддя призначила безстроково "суддю Майдану", у діях якої сама ж ВРП виявила істотні порушення. В ніч з 20 на 21 грудня 2013 року суддя Рівненського окружного адміністративного суду Оксана Дудар заборонила безстрокову мирну акцію протесту із встановленням наметового містечка у Рівному під стінами облдержадміністрації. Активісти активно боронили право на мирні зібрання, але суддя була невблаганна.

- 07 червня 2017 року Друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила відмовити у притягненні Дудар Оксани Михайлівни до дисциплінарної відповідальності у зв’язку із закінченням встановленого законом строку притягнення до дисциплінарної відповідальності, - обурюється активіт Роман Маселко. - У рішенні ВРП зазначено наступне:

"Однак, під час перевірки матеріалів дисциплінарної справи було встановлено, що при розгляді зазначених вище справ суддею було враховано лише гіпотетичну (ймовірну) можливість виникнення загрози життю і здоров’ю людей під час проведення мирних зібрань, не наведено жодних допустимих доказів на підтвердження реальної можливості настання таких негативних наслідків, не досліджено належним чином обставини справи, не забезпечено повний, всебічний та об’єктивний її розгляд.

На підставі викладеного Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя дійшла висновку, що суддя Рівненського окружного адміністративного суду Дудар О.М. при ухваленні постанови від 24 грудня 2013 року допустила істотні порушення норм процесуального права."
http://www.vru.gov.ua/act/9953

Доповідач - А.Лесько також заявила, що на адресу ВРП надійшло 10 звернень від громадян, які вважали, що призначення Дудар суддею безстроково "продемонструє зневагу до громадянського суспільства та істотно вплине на довіру до суду".

До речі, до Дудар не було ЖОДНОГО питання від членів ВРП і уся процедура призначення зайняла трохи більше 5 хв.

Отже на думку ВРП, у "оновлених" судах мають бути судді, які виносили свавільні рішення про заборону фундаметальних прав на мирні зібрання, істотно порушували законодавство, а громадськість вважаєїх призначенням зневагою.

Я так розумію, ВРП розігрівається перед розглядом кандидатів у Верховний суд.

Це ще раз демонструє, що без діяльної уваги суспільства до процедур призначення суддів ми отримаємо повну реінкарнацію гірших зразків правосуддя часів Януковича.

0
Політика # Майдан # Оксана Дудар
Читайте також
4186
Українська епоха байдужості
1
Читати далі
1733
У Рівному молитимуться за мир
Закликаємо всіх кому не байдужа доля України, піднести свої молитви за Україну та перемогу над агресором.
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
У Рівному викрили та затримали наркозбувача
0
Читати далі
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі