Поліцейські Рівненщини "добували" криптовалюту на робочому місці

Поліцейські Рівненщини
0
Поліцейські Рівненщини "добували" криптовалюту на робочому місці

Посадові особи відділу зв'язку та комунікації ГУ Нацполіціі в Рівненській області близько чотирьох місяців займалися майнінгом криптовалюти безпосередньо на робочому місці. Інформація про це з'явилася в постанові судді Рівненського міського суду, повідомляє InternetUA.

Як стало відомо, слідчим відділом Рівненського ОП ГУНП в Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.1 ст.185 КК України за фактом крадіжки електроенергії.

- Досудовим розслідуванням встановлено, що з початку 2018 року посадові особи відділу зв'язку та комунікації ГУНП в Рівненській області, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи всупереч інтересам служби, самовільно використовували електричну енергію ГУНП в Рівненській області у власних цілях, для належного функціонування обладнання для видобутку криптовалюта , чим завдали істотної шкоди інтересам ГУНП в Рівненській області, - йдеться в постанові.

У квітні цього року співробітники департаменту внутрішньої безпеки ГУНП в Рівненській області в службовому приміщенні відділу зв'язку та комунікації цього ж ГУНП виявили працююче обладнання для майнінгу. В цей же день слідчий обласного управління вилучив у колег два дерев'яних каркаса, на яких розміщувалися в цілому вісім відеокарт, шість блоків живлення, два вінчестери, материнська плата і повноцінний системний блок.

Яку саме криптовалюту майнували в обласній поліції, в судовому рішенні не уточнюється. Також невідомо, скільки електроенергії, яку недбайливі «посадові особи» використовували на видобуток криптовалюта, виявилося необхідно, щоб принести «істотної шкоди інтересам» обласного управління поліції.

За даними сервісу Google.maps, приміщення, де знайшли працююче обладнання для майнінгу входить в комплекс будівель, використовуваних Рівненським міським відділом поліції і Рівненським ГУНП в області.

Відзначимо, що зазначеного в судовій ухвалі відділу "зв'язку і комунікації" в структурі ГУНП в Рівненській області не існує - за даними сайту обласної поліції, в структурі є відділ зв'язку і ТЕЛЕкомунікацій

Довідково: За визначенням Вікіпедії: Криптовалюта – (від англ. Cryptocurrency) — вид цифрової валюти, емісія та облік якої засновані на асиметричному шифруванні і застосуванні різних криптографічних методів захисту, таких як Proof-of-work та/або Proof-of-stake. Функціонування системи відбувається децентралізовано в розподіленій комп’ютерній мережі.

Майнінг - "видобування" криптовалюти

0
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі