Порошенка у справі про держзраду захищає російський адвокат

Порошенка у справі про держзраду захищає російський адвокат
0
Порошенка у справі про держзраду захищає російський адвокат

Днями СБУ оголосила про підозру Петру Порошенку за фактом державної зради та сприяння тероризму.

В основу підозри лягли покази свідків, висновки судових експертиз, аудіофайли, документи, на яких зафіксована інформація періоду 2014-2015 років та інші докази.

За повідомленням, ДБР спільно зі Службою безпеки України розслідує справу про схему постачання вугілля з тимчасово окупованих частин Донбасу на суму близько 1,5 мільярда гривень.

«У своїй сукупності вони свідчать, що Петро Порошенко, перебуваючи в той час на посаді Президента України, використав надані йому повноваження та інструменти впливу, щоб контракти з ПАР були розірвані. А потім на вимогу представників РФ організував підписання від імені України контрактів на постачання вугілля з непідконтрольних територій», – повідомив начальник управління Головного слідчого управління СБУ Анатолій Буліч.

За версією слідства, такі дії були допомогою РФ і терористичним організаціям, так званим Л/ДНР, у підривній діяльності проти України. А відтак є однією з форм державної зради.

Тим часом захист Порошенка розпочав активну роботу над «відмазуванням» п’ятого, який «раптово» виїхав з України по власних справах.

По суті, нічого дивного у «відмазуваннях» немає – робота у адвокатів така. Вся «сіль» в тому, що захищає Петра Порошенка російський адвокат – Ілля Новіков.

Російський адвокат захищає українського президента, якого підозрюють у державній зраді на користь РФ. Співпадіння?

На фото: Адвокат Петра Порошенка Ілля Новіков

Подаємо посилання на життєпис Іллі Новікова

Зараз Ілля Новіков активно виступає на радіо та телебаченні на захист п’ятого президента України. Зокрема, називає орієнтовні терміни повернення політика в Україну. За його словами, це може статися у другій декаді січня.

«Він уже оголосив і ми оголосили від його імені, що він має намір повернутися, але, очевидно, не в такий спосіб і не в такі дати, в які наполягають люди, які сьогодні пробували йому безпідставно оголосити підозру. Він повернеться, коли в нього закінчиться відпустка. Люди, які в ДБР (Державному бюро розслідувань – ред.) та в Офісі генпрокурора відповідають за всі ці численні так звані «справи Порошенка» – вони вже другий чи третій рік розслідують так звану «мальдівську» справу. Вони знають, що парламентські канікули – це єдиний час, коли Порошенко має можливість зі своєю сімʼєю провести час, і що він нормально повертається за три-чотири дні до початку нової сесії (парламенту). Сесія розпочинається 17 січня (насправді 24 січня – ред.) – ну, до цього дня він, напевне, повернеться», – сказав Новіков.

0
Політика
Найцікавіші матеріали
У застосунку «Резерв+» може з'явитися направлення на ВЛК
0
Читати далі
У Рівному неповнолітні на самокаті врізалися в авто
0
Читати далі
У Вараші внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст
0
Читати далі
Легковий автомобіль, ремонт приміщення ЦНАПу та ліфтів у Рівному: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині затримано правоохоронця, який налагодив схеми уникнення мобілізації
0
Читати далі
росія навряд чи спроможна захопити Харків без додаткових сил, але прагне заволодіти Вовчанськом
0
Читати далі
Чи потрібно українським дітям за кордоном ходити у дві школи: відповідь МОН
0
Читати далі
На Рівненщині затримали агента фсб, який готував ракетні удари по області
0
Читати далі
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі