Пожежа у Городку. Чому рятувальники приїхали не одразу?

Пожежа у Городку. Чому рятувальники приїхали не одразу?
0
Пожежа у Городку. Чому рятувальники приїхали не одразу?

Вчора, 21 липня, близько 20:30 зайнявся острів у Городку. До журналістів звернулись збентежені селяни, адже за їх словами рятувальники не поспішали гасити пожежу. Як згодом стало відомо, перший виклик рятувальники зареєстрували аж о 22:16. То чому рятувальники не поїхали раніше, а майже 2 години вогонь розростався - розбирались сайт "ВСЕ".

Так, за словами мешканки Городку Ганни, на острові проживає чимало птахів та і вцілому дуже різнобарвна природа. Проте рятувальники не відреагували на виклики і жодна пожежна машина не виїхала на місце займання. В наслідок таких дій можуть загинути велика кількість птахів та тварин. Згодом стало відомо, що після 22 години 2 пожежни автомобілі все ж поїхали на місце займання.

Сьогодні в головному управлінні ДСНС в Рівненській області прокоментували затримку. Так, за їх словами, оскільки сільська голова повідомила про безпеку для селян і за Кодексои відповідальні місцева влада- вони не поспішали, але згодом все ж виїхали на місце і почали гасити болотисту місцевість, що зайнялась через невідому особу:

"Повідомлення на лінію 101 про пожежу надійшло 21 липня приблизно пів десятої вечора. Так, як пожежа виникла в природній екосистемі на території Городоцької сільської ради, (а згідно ст. 19 Кодексу Цивільного захисту України забезпечення цивільного захисту на відповідній території покладається на місцеві органи) черговий інспектор одразу зв'язався з головою сільради, щоб дізнатися про реальну ситуацію на місці. Голова с/р повідомила, що горить суха трава у болотистій місцевості, де є рівчаки з водою. Під'їхати туди на транспорті практично не реально. Також запевнила, що загрози розповсюдження вогню на оселі мешканців населеного пункту взагалі не має. Але коли на 101 почастішали дзвінки струбованих громадян, до місця виклику було направлено чергове відділення рятувальників на двох спецатомобілях. Вже безпосередньо на місці, наші співробітники провівши оперативну розвідку встановили, що площа загорання становить приблизно 0,4 га, загрози поширення полум’я на житлові будинки чи господарчі будівлі громадян, а також присадибні ділянки не має. Було визначено напрямок подачі вогнегасячих засобів таким чином, щоб запобігти подальшому поширенню вогню на більшу площу. Складність гасіння полягала в тому, що суха рослинність горіла в болотистій місцевості, де відсутні шляхи під’їзду автомобільної техніки та важко просто пройти. О 00:07 вогнеборцями вдалося локалізувати пожежу, а о 03:55 повністю ліквідувати. Причина пожежі необережне поводження з вогнем невстановленої особи" - коментує речник ДСНС у Рівненській Області Дмитро Мельник.

Варто зазначити, пожежу повністю було ліквідовано майже о 4 ранку. Операція тушіння була складною через неможливість підійти до вогню через болотисто місцевість. Закликаємо селян не підпалювати сухостій, адже це тягне за собою знищення флори та фауни на місцевості, а рятувальникам додає надзвичайно складної роботи.

0
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі