Проблеми рівненських новобудов та їхні наслідки - чому переїзд в нову квартиру може перетворитися на жах

Проблеми рівненських новобудов та їхні наслідки - чому переїзд в нову квартиру може перетворитися на жах
0
Проблеми рівненських новобудов та їхні наслідки - чому переїзд в нову квартиру може перетворитися на жах

Житла в Рівному в останні роки будується ну дуже багато. Не треба доступу до статистики, щоб це розуміти. Пересічні рівняни постійно спостерігають різні об’єкти будівництва, що зводяться в різних мікрорайонах і навіть в центральній частині міста. Це багатоквартирні будинки, малоповерхова котеджна забудова і більш елітне будівництво, по типу клубних будинків та будинків на одну сім’ю.
Хоча це і новий житловий фонд, та, на жаль, не все в цій забудові таке ідеальне як хотілося б майбутньому мешканцю. Молоді рівненські архітектори  "Мост" зібрали інформацію про ті недоліки будівництва, які проявляються з часом.

Якщо перший список стосувався більше розміщення самого будинку, то цей описує безпосередньо квартиру.

  1. Неякісні склопакети встановлені забудовником. Через них взимку в квартирі холодно, а влітку занадто гаряче. Витрати на опалення зростають, в квартирі накопичується зайва волога, конденсат і т.д.
  2. Неякісні котли встановлені забудовником. Наслідки очевидні: в квартирі або холодно, або котел часто ламається, або неекономний, або взагалі - небезпечний.
  3. Нав’язаний забудовником сумнівний інтернет-провайдер. В результаті погана швидкість інтернету, мешканці не можуть нормально користуватися smart-TV (не забуваймо, аналогового телебачення вже нема), зв’язок часто зникає, а чекати майстра доводиться довго. Хто працює з дому віддалено, то має ще більше проблем через це.
  4. Незручне планування квартир. Площа використовується неефективно, а перепланування обмежене розташуванням несучих стін. В результаті у мешканців труднощі з розміщенням меблів і велика ймовірність, що вони будуть постійно натикатися на кути, незручно відкривати двері шаф і тому подібне. В довгостроковій перспективі - всі такі недоліки дуже дратують.
  5. Нема господарських приміщень (комор), або вони не передбачені для всіх квартир. Різні великогабаритні предмети по типу велосипедів, дитячих візочків/санок/самокатів, а також консервації, інших харчових продуктів - немає де зберігати. В результаті, або це перевантажує квартиру, або ж потрібно регулярно кудись вивозити (гараж, дача, родичі і т.д.)
  6. Незручно зроблена розводка електрики. Час стандартних помешкань по єдиному плану вже давно відійшов в минуле. Кожен власник сам чи з дизайнером планує розміщення освітлення, розеток і т.д. Тому зроблену забудовником стандартну розводку електричних кабелів в основному доводиться переробляти - це додатковий час і кошти.
  7. Непрактичне розведення газових труб і розміщення лічильника. Багато мешканців після здачі квартири за власний кошт переварюють труби і змінюють розміщення лічильника. Висновок - знову ж таки витрати часу і коштів.
  8. Неможливість відмовитися від стяжки на підлозі. Якщо власник хоче робити “водяну” теплу підлогу, то він змушений збивати вже залиту забудовником стяжку.
  9. Нема газу - лише електричне опалення. Краще мати альтернативу і можливість вибору, а якщо в житлі все зав’язано на електрострум, то у випадку перебоїв з його подачею, або суттєвим підвищенням тарифів, мешканців просто заганяють у глухий кут.
  10. Немає пандусу прямо до ліфта. Вже практично у всіх новобудовах є пандус до вхідних дверей під’їзду. Але, щоб дійти до ліфту часто все одно треба підніматися по сходинках. Для мам з дитячими візочками це складно, а для інвалідів без сторонньої допомоги взагалі неможливо.
  11. Захаращеність фасаду будівлі кондиціонерами, які мешканці розміщують хаотично. Так само псує фасад хаотичне скління балконів без врахування якоїсь загальної візуальної концепції (хоча забудовники переважно вказують в договорах купівлі-продажу, що “не можна змінювати зовнішній вигляд фасаду”), але не всіх це зупиняє.
  12. Мешканці, які перші вселяються в багатоповерхову новобудову як правило живуть декілька місяців без ліфта - його вмикають не одразу. В результаті будматеріали для ремонту доводиться носити по сходах.
  13. Після заселення довгий час заважають звуки ремонту від сусідів. Першим мешканцям, які одразу зробили ремонт і в’їхали часом доводиться слухати це роками. Найважче людям, які працюють з дому віддалено та сім’ям з маленькими дітьми, яких важко вкласти спати під такий звуковий супровід.
  14. Погана шумоізоляція в квартирах. Це ще більше поглиблює попередню проблему. Та ремонт врешті-решт завершується, а от сусідські гучні святкування, слухання гучної музики, активні діти, пристрасні з’ясовування стосунків - все це може залишитися назавжди. Навіть просто розмова сусідів на підвищених тонах може достатньо добре прослуховуватися з-за стіни.
  15. Один власник скуповує декілька квартир з перспективою подальшого продажу чи здавання в оренду. Спочатку певний час він ними не користується і відповідно не опалює - від цього страждають сусіди, бо їхні витрати на опалення зростають.
  16. Ще один мінус від сусідських квартир, які цілеспрямовано придбані для здавання в оренду подобово: якщо до цього додати погану шумоізоляцію, то часто інші мешканці змушені вечорами і ночами слухати чим займаються тимчасові орендарі.

 

0
Новини забудовників
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі