Проблеми рівненських новобудов та їхні наслідки, - думка молодих архітекторів

Проблеми рівненських новобудов та їхні наслідки, - думка молодих архітекторів
2
Проблеми рівненських новобудов та їхні наслідки, - думка молодих архітекторів

Житла в Рівному в останні роки будується ну дуже багато. Не треба доступу до статистики, щоб це розуміти. Пересічні рівняни постійно спостерігають різні об’єкти будівництва, що зводяться в різних мікрорайонах і навіть в центральній частині міста. Це багатоквартирні будинки, малоповерхова котеджна забудова і більш елітне будівництво, по типу клубних будинків та будинків на одну сім’ю.
Хоча це і новий житловий фонд, та, на жаль, не все в цій забудові таке ідеальне як хотілося б майбутньому мешканцю.

Спільнота молодих рівненських архітекторів "Мост" зібрала інформацію про ті недоліки будівництва, які проявляються з часом:

Частина 1. "Зовнішні” чинники, які стосуються не безпосередньо квартири, а більше її розташування.

1. Нема дитячих майданчиків, або ж вони зовсім маленькі чи незручно розташовані (наприклад біля вулиці з активним рухом чи впритул до будинку). В новобудовах часто мешкають сім’ї з маленькими дітьми і відсутній/проблемний дитячий майданчик створює багато незручностей.


2. Немає облаштованих місць для вигулу собак. Та їх все одно десь будуть вигулювати, тому як наслідок - навколишні газони і прибудинкова територія “замінована” продуктами життєдіяльності тварин.


3. Немає велодоріжок. Якщо говорити про частини міста, які давно щільно забудовані, то тут їх дійсно об’єктивно складно облаштувати. Але під час зведення цілих нових кварталів чи житлових комплексів - забудовник має можливість їх запланувати. Якщо ж немає велодоріжок, отже нема безпеки для велосипедистів і не буде перспектив розвитку цього екологічного виду транспорту. І перспектив зменшення викидів і кількості автомобілів в місті теж не буде.


4. Прямо протилежна проблема - не вистачає паркувальних місць/гаражів на всіх мешканців будинку. В результаті автомобілі ставлять на газонах, тротуарах, дитячому майданчику і т.д. При подальшій перспективі, що в сім’ї буде два авто - проблема ще більше поглиблюється.


5. Немає близько зупинки громадського транспорту, або кількість маршруток дуже мінімальна (1-2). В кого є автомобіль це не створює особливих проблем. Але, якщо автомобіль в сім’ї один, а є діти, то постійно доводиться планувати як їх завезти і забрати з садочка/школи/гуртків, хто з подружжя коли і куди їде на автомобілі і т.д.


6. Немає в пішохідній доступності садочку і школи. Знову ж таки, постійні незручності з довезенням і забиранням дітей.


7. Немає в пішохідній доступності продуктового магазину, аптеки, іншої інфраструктури. Всі покупки треба планувати заздалегідь, за будь-якою дрібницею, що раптом знадобилася треба виїжджати автомобілем/громадським транспортом, що не завжди зручно. 


8. Немає поблизу зелених зон і місць відпочинку. Мешканці новобудови або гуляють виключно в дворі (не факт, що він озеленений), або змушені їхати в парки/сквери в інших частинах міста.


9. Поряд автомагістраль чи активне перехрестя і висока загазованість: постійно забруднене повітря, пил на вікнах і незасклених балконах. Через це неможливо сушити білизну на відкритому повітрі, елементарне провітрювання квартири більше її забруднює, ніж приносить свіжість, а головне - в довгостроковій перспективі це погіршує здоров’я мешканців.

2
Політика Наука і технології # будівництво
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі