Басейн та зимовий сад: у Рівному беруться відбудувати скандальний садочок

Басейн та зимовий сад: у Рівному беруться відбудувати скандальний садочок
0
Басейн та зимовий сад: у Рівному беруться відбудувати скандальний садочок

Міська рада майже позбулася клопотів зі скандальновідомим садочком, що по вулиці Коновальця 16 у Рівному. Відтепер його ремонтом займеться управління капітального будівництва Рівненської ОДА. Та вартість ремонту просто вражає. Очікувана сума сягнула понад 130 000 000 гривень. Що ж планують збудувати, за скільки часу та де планують брати такі гроші - дізнавались "ВСЕ".

Гарячим було обговорення питання передачі будівництва садочку від міської ради Рівного до ОДА. Сьогодні депутати прийняли дане рішення, адже в іншому випадку будь які роботи з будівлею могли зупинитись ще на рік. Як зазначив очільник ОДА Олексій Муляренко, це реальний шанс вже найближчим часом провести тендер і отримати кошти з Державного Фонду Регіонального розвитку на даний об`єкт. Втім, його колега депутат Микола Бляшин зазначив, що рішення через це приймаються поспіхом і без обговорень. І це особливо неприємно коли об`єкт настільки коштовний.

 

І дійсно, ремонт дитячого садочку вартістю 130 мільйонів можна вважати дуже вартісним. Приміром, будівництво нового садочку на 150 місць вартують від 30 до 40 мільйонів гривень. (За відкритими даними тендерів). Відтак, щонайменше 4 садочки можна збудувати за цю ж саму суму. Однак, як виявилось на Коновальця 16 проводитимуть реконструкцію і він буде неймовірно сучасним та розрахований на щонайменше 200 дошкільнят. Тобто будівництво садочку для 1 дитини вартуватиме понад 500 000 гривень.

"Проектом передбачено 2 черги будівництва, відтак, планується зведення 9 блоків. У двох поверховому приміщенні будуть ясельні та дошкільні групи, ігрові кімнати, харчоблок, роздягальні, туалет, басейн, зимовий сад, а на території спортивно-ігрова зона, майданчик. Якщо цей дитсадок потрапить до переліку об’єктів, які фінансує ДФРР, то термін реалізації будівництва складе не більше 3 років. Все залежить від суми, яку виділить ДФРР. Вартість проекту 132 млн. грн. Очікувана сума від ДФРР 17 млн. грн. Планується оголосити тендер до кінця березня. Співфінансування з міським бюджетом, і можливо з обласним. Поки немає точного порядку визначення та розподілення коштів," - прокоментував Вадим Бобріков, заступник директора департаменту з питань будівництва та архітектури РОДА.

Саме так, у проекті передбачено басейн та зимовий сад. Садочок складатиметься з 9 блоків і очікується це все вже за 3 роки. Варто зазначити, у випадку якщо міська рада Рівного погодить співфінансування, то його частина становитиме щонайменше 10% від суми, тобто 13 мільйонів. У разі погодження ДФРР 17 мільйонів - вже четверта частина суми цьогоріч буде зібрана. Однак, у разі якщо у перспективі коштів бракуватиме, то проект доведеться коригувати. 

 

 

Нагадаємо, лише нещодавно відбувся розгляд судової справи в якому "МЕГУ" вимагали 8 мільйонів гривень за цей садочок з бюджету Рівного. Однак, справу програли:

На Рівненщині прокуратура "відбила" недобудований дитсадочок у МЕГУ - 8 мільйонів гривень платити не потрібно

 

 

 

 

0
Політика Наука і технології # Рівненська ОДА # будівництво # дитячий садочок # Коновальця 16
Найцікавіші матеріали
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі