У Рівному скандал через будівництво церкви Московського патріархату

У Рівному скандал через будівництво церкви Московського патріархату
0
  • У Рівному скандал через будівництво церкви Московського патріархату
  • У Рівному скандал через будівництво церкви Московського патріархату

Учора під вечір, 22 серпня активісти провели мітинг проти самовільного захоплення землі священиками московського патріархату. Проте, як запевняють самі священики, у них є усі необхідні дозволи. Разом із тим зізнаються, що капличка, яка стоїть поруч із запланованим будівництвом розташована на території, яка належить місту - це тимчасова споруда, яку мають намір знести до кінця літа.

Один з учасників мітингу, голова міської організації «Правий сектор» Олександр Подвишенний запевняє, що будівництво на вулиці Дачна, 19 незаконне:


- Будівництво є незаконним, позаяк відсутні документи на проведення капітальних робіт. Представник церкви московського патріархату надав лише витяг із реєстру, де зазначено цільове призначення - будівництво культової споруди. Інша річ, що депутати міськради змінили цільове призначення ділянки з грубим порушенням регламенту. Окрема історія по капличці, там відбулося самовільне захоплення землі, управління архітектури вже двічі штрафувало порушників, але МАФ так ніхто і не зніс. Ми й надалі будемо вимагати виконання закону, адже він один для всіх.

Представник церкви протоієрей Ігор Омелянчук каже, що ця акція - це політичне замовлення, з метою порушити спокій у місті, щоб перед святами привернути до себе увагу.


- Звичайно у нас є документи на землю на якій має будуватися церква. Дозвільні документи на саме будівництво зараз у процесі, але у нас є це дозвіл на підготовчі роботи до будівництва. Ми все робимо по закону. Щодо вагончика в якому ми тимчасово проводимо службу, то дійсно він зайшов на територію землі, яка відноситься до земель міста. Після неділі ми каплицю перенесемо на свою приватизовану землю.

Тим часом, активісти хочуть примусити депутатів Рівненської міської ради заборонити будувати церкву МП шляхом зміни цільового призначення їхньої ділянки.

 

Вікторія Мамотюк

0
Політика # будівництво # Московський патріархат # церква
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі