На Рівненщині недобросовісні рибалки сплатять штраф

На Рівненщині недобросовісні рибалки сплатять штраф
1
На Рівненщині недобросовісні рибалки сплатять штраф

Лише за один день, дев'ятнадцятого листопада, Рівненський рибоохоронний патруль зафіксував чотири порушення правил рибальства у Рівненському районі, два з яких – це грубі порушення, повідомляють в Управлінні Державного агенства рибного господарства у Рівненській області.

Близько сьомої години вечора, рейдова група на річці Путилівка, поблизу селища Мочулки, що у Рівненському районі викрили двох місцевих жителів, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – двома «острогами». У одного з чоловіків вилучили майже два кілограми риби, а саме: два лина, один окунь та одна щука. За підрахунками сума збитків, завданих рибному господарству становить – 595 грн.

На осіб склали відповідні протоколи про адміністративні правопорушення та матеріали справи направили до районного суду Рівненської області аби притягнути порушників до відповідальності. Незаконно виловлену рибу та знаряддя лову у чоловіків вилучили.

Також, того ж самого дня, під час проведення рибоохороного огляду на березі річки Путилівка, поблизу цього ж селища Мочулки та селища Жобрин знову зафіксували два порушення правил вилову риби. Чоловіки здійснювали вилов «острогою» та «драчем». Внаслідок вчинення дій чоловіки порушили Законодавства України та правила любительського і спортивного рибальства. 

Відповідно, на очоловіків також склали адмінпротоколи та направили до суду.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номерами телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 54 05 390.

Додамо, що порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 340 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу, повідомляють в Управлінні рибного господарства.

1
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі